GRAĐANI NISU ODUŠEVLJENI / Zagrepčani, znate li da s vaših 20 milijuna kuna Bandić kreće u izgradnju bazena na obali Save?

"Hoće li se vratiti noćni život na obalu Save? Ovo je početak toga. Zamislite Bandića da cijelu noć pušta Hulija s ovog mosta", poručuje nam gradonačelnik metropole

25.4.2018.
22:24
VOYO logo

London, Pariz, Amsterdam, Berlin Budimpešta, Beograd, Ljubljana, Osijek, Slavonski Brod. 

Sve su to gradovi  smješteni uz rijeku, koji pokraj rijeke žive, rade, zabavljaju se, koji daju život rijeci i rijeka njima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Zagreb ima rijeku  ali je vjerojatno jedini grad u kojem se pored rijeke baš ništa ne događa. Osim trčanja i šetnje pasa.

Ali to bi se trebalo promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer stiže - Zagreb na Savi - igrališta i pozornice i kino i plaže i sto drugih čuda.

Danas je počelo svečano čišćenje nasipa kojem smo se uspjeli približiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali kamioni i bageri. Počelo je uređenje i čišćenje obale od Bundeka do Jaruna, a radove nadgleda i sveprisutni gradonačelnik.

"Od kojeg do kojeg mjesac će biti tu? Vodili smo se tom statitstikom o vodostaju, kada je vodostaj najniži i imamo najmanji rizik od poplava. Ndam se da ćemo ovo ljeto od srpnja do rujna uživati na obali Save" rekla nam je Sanja Jerković, pročelnica ureda za strategijsko planiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani će moći uživati u kinu na otvorenom, biciklističkim stazama, terenima za nogomet, košarku i odbojku.

Sve će se moći ukloniti u roku 24 sata u slučaju rasta vodostaja Save, a iako je bilo planirano - kupališta ipak neće biti. Umjesto njega stižu dva bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sava je nekoć bila  omiljeno odredište brojnih zagrepčana. Danju su se kupali i uživali u prirodi, a noću partijali.

"Život na rijeci ne postoji. Kupališta su nestala početkom 90-ih, a prije desetak godina i pravi noćni provod jer je ugostiteljima zabranjen cijelonoćni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil, jedna od tri splavi na Sava koja je neka dobila popularno mjesto zagrebačkog noćnog života - zatvoren je. Muzika je utihnula, a u njega se uselila eko udruga.

"Brod se koristi samo za potrebe članova udruge jer je našalost život na Savi mrtav. Nama je drago da se netko napokon sjetio vratiti život. Ali za svoju sudbinu u smislu prostorija još ne znamo", ocjenila je Katarina Stojanov iz udruge Eko sliv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ovim projektom, kojeg su napravili turski i španjoslki arhitekti, kasnonoćni tulumi nisu predviđeni, Milan Bandić ih očito ima u planu.

"Hoće li se vratiti noćni život na obalu Save? Ovo je početak toga. Zamislite Bandića da cijelu noć pušta Hulija s ovog mosta", poručuje nam gradonačelnik metropole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A provjerili smo i što o velikim planovima misle Zagrepčani.

"Nisam zadovoljna sadašnjim sadržajem. Nema sadržaja ni za odrasle ni mlade. Sjećate li s ekako je nekad bilo? Gledam slike na Facebooku, bio je boton, prala su se auta, igrao nogomet, skakalo bi se s mosta", zaključuje Damir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova sugrađanka Gordana pak veliki kako joj se Bandićev novi projekt ne sviđa.

"Sada kreću novi sadržaji poput kina i bazena? Ne ne sviđa mi se to, sviđa mi se kako je sad prirodno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, veselje uz Savu grad će koštati 20 milijuna kuna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo