ZAGREPČANI, JESTE LI SPREMNI NA GUŽVE? / Danas se zatvara remetinečki rotor

Image
Foto: PIXSELL / ZET

Potpuno zatvaranje rotora i otvaranje obilaznih pravaca planirano je za 9:00

16.12.2018.
8:39
PIXSELL / ZET
VOYO logo

Već u rano jutro počele su djelomične blokade dosadašnjih pristupnih prometnica, iako je zatvaranje remetinečkog rotora bilo najavljeno za 9:00 sati, piše Dnevnik.hr.

Krenula blokada

Pristup rotoru bio je otežan već od 7:00 sati. U to su vrijeme bile blokirane čak dvije od tri trake Dubrovačke avenije u smjeru rotoru. Jedan prometni trak Remetinečke ceste iz smjera Remetinca jutros je bio blokiran betonskim blokovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuno zatvaranje rotora i otvaranje obilaznih pravaca planirano je za 9:00.

Image
ZATVARA SE ROTOR: /

100.000 auta svakog će dana morati pronaći novi put, a preusmjerava se i 19 autobusa ZET-a

Image
ZATVARA SE ROTOR: /

100.000 auta svakog će dana morati pronaći novi put, a preusmjerava se i 19 autobusa ZET-a

Izgrađene nove prometnice

"Želimo naglasiti da je iznimno važno zbog značaja Remetinečkog rotora po kojem dnevno prođe oko 100 tisuća vozila, dobro se informirati prije kretanja u tom smjeru, a ukoliko je moguće izbjeći ga u vrijeme jutarnjih i poslijepodnevnih špica, od 7:00 – 9:00, te od 15:00 – 17:00 sati", napomenuo je HAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK navodi kako bi se smanjile gužve i olakšalo prometovanje jednim od najznačajnijih rotora u Zagrebu, izgrađene su nove prometnice, te je postavljena privremena signalizacija. A na području obilaznih pravaca promet će biti dopušten vozilima do 5t ukupne mase i visine do 3,50m te autobusima javnog gradskog prijevoza ZET-a.

Kreće II. faza rekonstrukcije

Zbog početka druge faze radova, promet zagrebačkim rotorom Remetinec u potpunosti će se obustaviti od nedjelje, 16. prosinca, u 9 sati, te će 19 autobusnih linija koje uobičajeno prometuju rotorom do kraja siječnja 2020. godine, biti preusmjerene na novoizgrađene privremene prometnice, najavili su iz Grada Zagreba i ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada Zagreba objašnjavaju da zatvaranjem rotora za sav promet, počinje II. faza rekonstrukcije. Graditi će se dva tunela u smjeru istok-zapad, rekonstruirati i dograditi postojeći rotor s prilaznim prometnicama. Privremenom regulacijom promet će biti preusmjeren na izgrađene privremene prometnice.

Pratit će situaciju

Umjesto redovitih trasa, 19 autobusnih linija koje prometuju rotorom bit će preusmjerene na novoizgrađene privremene prometnice. Iz ZET-a najavljuju da će posebna regulacija prometa biti na snazi do kraja siječnja 2020. godine, za kada se previđa puštanje u promet novoizgrađenog rotora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“ZET će pratiti situaciju radova te prema potrebi korigirati vozne redove sukladno prijevoznim potrebama. Organizacija javnog prijevoza putnika tijekom čitavog razdoblja izvođenja radova prilagođavat će se privremenoj regulaciji prometa”, poručili su iz ZET-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo