Novo pivo, obogaćeno prirodnim sokom od višnje, proizveli su studenti pod budnim okom profesora Božidara Šanteka, a u mini pivovari PBF-a samo rijetki mogu kušati ovo jedinstveno 'fakultetsko' pivo.
Profesor Šantek spremno je pokazao laboratorij, mjesto gdje za mnoge studente čarolija tek počinje. Usput je opisivao postupak proizvodnje. Vrenje, kuhanje, priprema slada, hmelj i pivski kvasac samo su dio procesa nakon kojeg nastaje potpuno prirodan i zdrav napitak.
Proizvode samo po 50 litara piva
Pivo koje proizvode nije filtrirano, s koncentratom je maraske te udjelom alkohola od sedam posto.
''Proizvodimo svijetlo, tamno, pivo s voćnim okusima... Pivo se proizvodi u količini od 50 litara samo za potrebe studenata'', rekao je Šantek.
A u mini pivovari uvijek je veselo. U bijelim kutama vrzmaju se i studenti i asistenti, gledaju mjerače i prate vrenje kako bi jednoga dana postali uspješni pivari. Svojim predstavljanjem u javnosti žele razbiti predrasude i otkriti tajne o pivu, piću koje mnogi vole, a o kojem se još uvijek malo zna.