roditelji u šoku / Zagrebačka škola u problemima: 'Grijanje ne radi, a sve što su nam poručili je da toplije oblačimo djecu!'

Image
Foto: Thinkstock.com

Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Mladost u Utrinama ovih dana ne spavaju mirno iz brojnih razloga

3.10.2018.
17:32
Thinkstock.com
VOYO logo

Prošle jeseni roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Mladost u zagrebačkim Utrinama šokirali su se kad su čelnici te obrazovne ustanove usred školske godine najavili kako će za vrijeme nastave uklanjati azbestne ploče s krova zgrade. 

Cijela priča zbog negodovanja roditelja izišla je u javnost pa se pod pritiskom ipak odustalo od radova, a sporne ploče uklonjene su ovog ljeta tijekom praznika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nova školska godina počela je s novim neugodnim iznenađenjima.  Majka jednog učenika javila se redakciji portala 100 posto te otkrila kako u učionicama ne radi centralno grijanje, a ne rade ni radijatori. Škola je pak, ponudila 'zamjensko rješenje'. 

"Rekli su nam da djecu obučemo u topliju odjeću ili da se dogovorimo da u učionice donesemo grijalice. Što će tek biti kad dođe najavljeno zahlađenje", dodala je zabrinuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj škole Ante Konjević pak demantira njezine tvrdnje. Iz škole, kako kaže, nikad nisu stigle takve preporuke, a pogotovo ne od njega. 

"Stanje nije tako kritično, možete i sami doći i uvjeriti se. Evo, ja sam samo u košulji, a sad sam sreo kolegu iz likovnog odgoja, on je u kratkim rukavima", tvrdi Konjević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potvrdio nam je priču da je škola bez radijatora. Ipak, to što nisu postavljeni prije početka školske godine on ne naziva kašnjenjem.

"Tijekom dana će doći radijatori, imamo dopis nadležnog Gradskog ureda da bi sutra bi trebala krenuti montaža te da bi do 15. listopada sve trebalo biti u funkciji. No, ne mogu vam potvrditi da radovi kasne jer natječaj za energetsku obnovu vodi Gradski ured za gospodarstvo, energetiku, i zaštitu okoliša. Oni su raspisali natječaj, izabrali izvođača, sve je u njihovoj nadležnosti", kaže Konjević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Grad nije odgovarao na upit o cijeloj situaciji, komentar su ponudili neki roditelji učenika koji pohađaju spomenutu školu. Jedan od njih tvrdi kako ne treba cijelu krivicu prebacivati na grad. 

"Tada su iz škole najavili radove, a nakon protesta donesena je odluka o obustavi. Tako da ne bih krivio samo grad, i jedni i drugi imaju svoju odgovornost. Ne znam što se toliko oklijevalo, ali opet se navrat-nanos radi, nisam oduševeljen", rekao je jedan roditelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, za razliku od zabrinute majke koja nam je dojavila priču, on nam nije mogao potvrditi da su iz škole poručili roditeljima da se toplije obuku.

"Ne, do mene nije došla ta vijest", rekao je roditelj za 100 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo