Stotinjak vozača traži naknadu štete zbog snijega

Brojni Zagrepčani zatražili su odštetu zbog snijega koji je padao s krovova.

5.2.2013.
9:34
VOYO logo

Velik broj Zagrepčana zatražio je pomoć za naknadu štete nakon što im je snijeg s krovova zgrada uništio automobile. Od 21. siječnja, kada je oko 40 centimetara snijega počelo prijetiti s krovova, u Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo građani su neprekidno zvali tražeći pomoć što činiti.

''Imali smo brojne upite, ali smo na vrijeme intervenirali i objavili na internetu proceduru pa su se mnogi građani izravno javljali osiguravajućim društvima'', istaknula je Marija Sesler iz GSKG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknada od osiguravatelja

Dodala je da se većina zahtjeva građana odnosi na zgrade kojima upravlja ta gradska tvrtka, a manje ih se odnosi na privatne ili javne objekte, kao i za one drugih tvrtki upravitelja.

''Naknada štete ostvaruje se u osiguravajućim kućama pa smo sve zahtjeve građana preusmjerili na njih i oni su u fazi obrade'', kazala je Sesler za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenula je da na odštetu nemaju pravo suvlasnici ulaza ili zgrade ako im je snijeg s vlastitog krova uništio automobil jer su oni odgovorni za njegovo uklanjanje. Takvi građani pomoći se stoga mogu nadati jedino od gradonačelnika Milana Bandića koji je kazao da mu se mogu javiti svi kojima je snijeg oštetio vozilo te da će Grad podmiriti trošak popravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo