ZADRAVEC ČEKA NOVO IZNENAĐENJE? /

Nakon smjene i najavljenih tužbi liječnika, upitno je hoće li moći aplicirati na natječaj za ravnatelja Vinogradske

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21.5.2021.
8:40
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

S mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice u srijedu je smijenjena DijanaZadravec, a s te pozicije smijenio ju je v.d. ravnatelja ZoranVatavuk.

Smijenjena Zadravec jučer je, gostujući na N1 Televiziji, optužila nekolicinu liječnika za kriminal što prozvanima nije dobro sjelo te su najavili tužbe kaznenom sudu. No, Zadravec je ustrajna te za medije govori da skupina koja želi zataškavati kriminal na poziciju ravnatelja Vinogradske želi dr. DavoraVagića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ZADRAVEC TEŠKO OPTUŽILA DOKTORA VAGIĆA: /

'Skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal hoće svoga kandidata'

Image
ZADRAVEC TEŠKO OPTUŽILA DOKTORA VAGIĆA: /

'Skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal hoće svoga kandidata'

Niz optužbi

"Triput su me već pokušali smijeniti. On je kandidat za ravnatelja kojega želi ova kriminalna skupina. Ja sam se suprotstavila toj kliki i zato su me maknuli", rekla je Zadravec spominjući liječnike Kalouseka i Čulu, ali i prozivajući bivšeg ravnatelja Rotima i njegovu suprugu koja ne radi u Vinogradskoj.

"Dr. Kalousek radi privatno u privatnoj klinici dr. Krešimira Rotima, koji je ujedno šef Klinike neurokirurgije, a ta je poliklinika u vlasništvu njegove supruge, medicinske sestre. Recite mi, otkud jednoj medicinskoj sestri više milijuna eura da može kupiti jednu privatnu kliniku", rekla je Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je prozvala i predsjednika Upravnog vijeća i državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva, Tomislava Dulibića koji se potom oglasio priopćenjem i najavio tužbu, a Jutarnji list neslužbeno doznaje da će isto učiniti i ostali prozvani liječnici.

Upitana očekuje li posljedice, s obzirom da optužuje ljude za ozbiljne stvari, Zadravec je rekla da je to moguće. "Zar nije čudno da, kad netko iznosi imenom i prezimenom, nitko ne reagira? Ni institucije ni Ministarstvo... Naravno da je sve moguće - i da dobijem otkaz i da ne prihvate moju prijavu na natječaj, ali ja dobro radim svoj posao. I nije me strah. Ta klika mene pokušava prikazati nesposobnom, ali kad ja pokažem brojke i dokumente, izgleda da to sve što oni pričaju ne drži vodu. Žalit ću se i na smjenu, ona je nezakonita", poručila je.

Inspekcija Ministarstva zdravstva

U KBC-u Sestre milosrdnice za danas je najavljena inspekcija Ministarstva zdravstva, a raspisuje se i natječaj za ravnatelja na kojeg je Zadravec već ranije najavila da će se javiti. Prema informacijama koje je Jutarnji dobio iz te bolnice, Zadravec ipak nema uvjete za čelnu poziciju budući da među uvjetima koje svaki kandidat mora zadovoljiti jest da se protiv njega ne vodi kazneni postupak zbog povrede obveza iz radnog odnosa te u prilogu s drugom dokumentacijom mora dostaviti uvjerenje poslodavca o tome.

Smijenjena Zadravec takvu potvrdu ne može dobiti, zbog, neslužbeno se doznaje, prijava za mobing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija i prošle godine

Ipak, treba podsjetiti da je Zadravec bila u sličnoj situaciji i prošle godine kada se prijavila na natječaj kada se protiv nje vodio postupak iz radnog odnosa na osnovi okršaja s Mijom Primorac, piše Jutarnji. No, oslobođena je optužbi na sjednici UV-a, gotovo na sam dan izbora ravnatelja.

Prije nekoliko dana u Vinogradskoj je provedena interna bolnička inspekcija koja je pokazala da nezakonitih radnji nije bilo. "Ja cijelo vrijeme izlazim s imenima. Raspolažem velikim dokazima, sve sam prijavila DORH-u, a ova interna inspekcija nijednom me nije pozvala da pokažem dokaze. Te inspekcije su paravan. Nije me zasad zvao ni nitko iz DORH-a", rekla je Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo