gradi se luksuzni hotel / Zadrani bijesni: boje se da njihova najstarija plaža više neće biti javna

Luksuzni hotel s pet zvjezdica turska Dogus grupa uređuje u središtu Zadra, a mogućnost da urede i dio obale ispred hotela izazvala je reakciju Zadrana

13.7.2016.
19:34
VOYO logo

Plan uređenja obalnog pojasa uz budući luksuzni hotel turske Dogus grupe prepao je kupače na najstarijoj zadarskoj plaži Jadran da ta plaža više neće biti javna.

"Ovaj plan smatramo zapravo jednom podlogom da se budućem investitoru tj. ovome koji je već tu, iskazao interes da se stvore svi uvjeti da zatraži koncesiju", rekla je Marjana Botić iz Akcija mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gradske uprave umiruju Zadrane da zatvaranja plaže za javnost neće biti, ali da će se ona jednom morati urediti.

"Da li će to biti open koncesija, da li će to uopće biti koncesija, o tome sad niti raspravljamo, niti govorimo, niti ima izmjena", izjavio je Matko Segarić, zamjenik pročelnika Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I javna rasprava oko Plana razljutila je Zadrane. Koncesija će značiti uređenje, ali može donijeti i naplatu ulaza na plažu što je isto kao i podizanje ograde - poručili su građani i predstavniku Dogusa.

"Ja ću vam reći nakon ovog plana i svega niste dobrodošli u Zadru", poručio mu je Marko Pupić Bakrač iz Akcija mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik turskog konzorcija nije krio da je razočaran zbog otpora njihovom projektu, pa je poručio da oni ne grade zatvoreni resort.

"To će biti otvorena, javna zona uz more: s trgom, nekoliko trgovina, kafića i restorana. Naš se projekt i ne može razvijati bez interakcije s javnim prostorom i ljudima", izjavio je Burak Baykan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan će uskoro pred Gradsko vijeće, a do tada Zadrani pušu i na hladno.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo