BLIŽI SE DAN ODLUKE / Zadnji dan kampanje za lokalne izbore: u ponoć počinje izborna šutnja

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na nedjeljnim izborima bira se nova predstavnička i izvršna vlast, dakle općinska i gradska vijeća i županijske skupštine, te općinski načelnici, gradonačelnici i župani te njihovi zamjenici

19.5.2017.
7:38
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Petak, 19. svibnja, posljednji je dan u kojem sudionici nedjeljnih lokalnih izbora mogu biračima predstavljati svoje programe i kandidate, jer u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja koja završava u nedjelju u 19 sati kada se zatvaraju birališta.

Do tada je i krajnji rok do kojega političke stranke, nezavisne liste i kandidati mogu primati donacije za izbornu promidžbu. Na nedjeljnim izborima bira se nova predstavnička i izvršna vlast, dakle općinska i gradska vijeća i županijske skupštine, te općinski načelnici, gradonačelnici i župani te njihovi zamjenici u 576 jednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za oko 9500 mjesta natječe se 47.601 kandidat što je gotovo 9000 manje u odnosu na izbore prije četiri godine. Birači na lokalnim izborima ne mogu glasovati izvan mjesta prebivališta, niti koristiti preferencijski glas kao na parlamentarnima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo