Preskačemo proljeće, već za vikend ljetne temperature

Nakon što smo s nestrpljenjem, nakon preduge zime, čekali da zasja sunce i da nas ugriju proljetne temperature, sada ćemo, čini se, više uživati u ljetnim vremenskim uvjetima nego proljetnim.

12.4.2013.
9:13
VOYO logo

U nedjelju bi se u nekim krajevima Hrvatske temperature trebale približiti 25°C, što su temperature primjerenije lipnju nego sredini travnja. No, krenimo redom!

Petak topao s mogućnošću slabe kiše

U petak će u unutrašnjosti zemlje biti djelomično toplo. U Gorskom kotaru već od jutra oblačnije, pa može biti slabe kiše. Pokoja kap kiše ili kratkotrajan pljusak moguć je i u drugim krajevima. Puhat će umjeren, u središnjim i gorskim područjima povremeno i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 10°C, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Dok će u Dalmaciji biti suho, na sjevernom Jadranu povremeno će biti slabe kiše, a više kiše bit će na širem riječkom području. Puhat će umjereno, na moru i jako jugo s vrlo jakim do olujnim udarima. Navečer na sjevernom Jadranu lebić, na otvorenom moru s jakim udarima. Toplo! Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 13°C ponegdje na Kvarneru do 20°C u Dalmaciji, piše Crometeo.hr.

Subota donosi razvedravanje

Subota kopnenim predjelima donosi izmjenu sunca i oblaka. U noći i ujutro oblačnije uz mjestimičnu kišu. Sredinom dana više sunčanog vremena, a samo ponegdje uz jaču naoblaku može biti još malo kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će se u većini predjela zadržati suho, ponegdje još u početku može biti vrlo slabe kiše, a popodne u zaobalju i slabih pljuskova s grmljavinom. Jugo i lebić u slabljenju, navečer će okrenuti na slabu tramontanu, na otvorenom moru Dalmacije pojačanu. Jutro toplo, najviše dnevne temperature većinom od 15 do 21°C.

U nedjelju porast temperature do 25°C

U nedjelju na kopnu većinom suho i djelomično sunčano. Sredinom dana će zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, a najviša dnevna ostaje slična prethodnim danima i bit će većinom od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja Jadranu donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Nakon malo svježijeg jutra, danju će biti osjetno toplije! Najviše dnevne temperature u većini predjela od 18 do čak 24°C!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo