tko stoji iza poruka? / 'Za koga ćete glasati?': Iako su lokalni izbori za pola godine, Zagrepčani već sada dobivaju SMS ankete

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Posljednjih dana sve više Zagrepčana je zaprimilo SMS poruku u kojoj im je postavljeno pitanje kome će dati glas na lokalnim izborima

23.10.2016.
11:36
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Iako su lokalni izbori na rasporedu za više od pola godine, odnosno u svibnju 2017., kampanja u Zagrebu se svakim danom sve više zahuktava.

Milan Bandić je na čelu glavnog grada već 16 godina, ali uoči ovih izbora opasno mu za vratom pušu HNS-ova Anka Mrak Taritaš i bivša suradnica Sandra Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući kandidati za gradonačelnika Zagreba su i SDP-ov Davor Bernardić te HDZ-ovi Andrija Mikulić i Drago Prgomet.

Zanimljivo je kako je netko od kandidata već sada odlučio provjeriti kako dišu Zagrepčani pa posljednjih dana mnogi od njih na svoje mobitele dobivaju SMS anketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na izborima za gradonačelnika glasovat ću za 1. M. Bandić, 2. D. Bernardić, 3. A. Mikulić., 4. D. Prgomet, 5. S. Švaljek, 6. A.M. Taritaš. Hvala", piše u SMS poruci.

Image
Foto: Screenshot

Podsjetimo, ako korisnici nisu dali svoj broj ni privolu da primaju ovakve poruke, pošiljatelji zapravo krše zakon jer to ulazi u sferu neželjene elektroničke komunikacije, zbog čega HAKOM nakon prijave može pokrenuti odgovarajući postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici koji dobivaju neželjene promidžbene ili prodajne poruke za koje nisu dali privolu mogu izravno obratiti HAKOM-u na adresu elektroničke pošte nezeljeni.sms@hakom.hr, da pritom daju što više podataka o primljenom SMS-u kako bi HAKOM u što kraćem roku proveo postupak. Sve je, dodaju, detaljno objašnjeno i na njihovim internetskim stranicama www.hakom.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo