MEĐUNARODNI DEL BOY / Walter Wolf odgovorio za Direkt: Smeta li mu što cijeli Balkan puši njegovo ime? 'Tvornica me nije platila ni kunu'

Image
Foto: RTL DIREKT

On postoji - ne samo kao natpis na kutiji, već i u stvarnosti, kao osoba!

20.7.2022.
22:56
RTL DIREKT
VOYO logo

On je čovjek po kojem se zovu cigarete. Walter Wolf postoji. Dakle, ne samo kao natpis na kutiji, već i u stvarnosti. Kao osoba.

On je hrvatsko-slovensko-austrijski biznismen koji se prije 50 godina u Kanadi obogatio kao dobavljač opreme za bušenje nafte. Pa onda krajem sedamtesetih uložio milijune u Formulu 1.Njegov Walter Wolf Racing team osvojio je prvo mjesto na prvoj utrci na kojoj je sudjelovao. Kasnije je sve prodao, pa onda malo bio vlasnik Lamborghinija, a devedesetih je Tvornica duhana Rovinj uzela njegov logo i ostalo je povijest. Bila bi ovo lijepa priča da gospodin Wolf nije stekao status lovca u mutnom - međunarodnog Del Boya. Mediji pišu da je bio vezan uz neuspješne privatizacije brojnih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno je i uhićen zbog davanja mita u aferi Patria, no to je otišlo u zastaru, a u Karlovcu mu je i suđeno da je pronevjerio novac iz tvrtke za proizvodnju cipela, ali je oslobođen.

Danas ovaj 83-godišnjak živi na ranču u Kanadi vrijednom 80 milijuna dolara, a za RTL Direkt odgovorio je i - smeta li mu što njegovo ime puši cijeli Balkan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo