PENAVA NAKON PROSVJEDA U VUKOVARU: / 'Činjenica da je do prosvjeda moralo doći je duboko razočaravajuća'

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Ivan Penava ustvrdio je kako je nepostupanje institucija prema Vukovaru naprosto neprihvatljivo i kako je nemoguće živjeti u ovakvim uvjetima

13.10.2018.
20:20
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je pozvao građane da prosvjedni skup u Vukovaru zahtjevajući od državnih institucija procesuiranje i kažnjavanje ratnih zločina počinjenih u agresiji na Hrvatsku 1991. godine.

"Zadovoljan prosvjedom jesam. Ali naravno da sama činjenica da je do prosvjeda moralo doći, ne da nije zadovoljavajuće, nego je duboko razočaravajuća", izjavio je Penava za Dnevnik.hr na pitanje je li zadovoljan prosvjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEZIVA SVJEDOČANSTVA: /

'Imala sam 22 godine kad su me silovali. Morala sam se smijati'; PENAVA: 'Stvorili smo bolesno društvo'

Image
JEZIVA SVJEDOČANSTVA: /

'Imala sam 22 godine kad su me silovali. Morala sam se smijati'; PENAVA: 'Stvorili smo bolesno društvo'

'Ovo je crta ispod koje Vukovar ne ide'

"Ali hajde da skratimo, što je tu je. Morali smo se odlučiti za taj korak. Rekli smo - ovo je crta ispod koje Vukovar ne ide. Mislim da je postupanje, odnosno nepostupanje institucija, odnosno način njihovog postupanja sve ove godine, govorimo o 27 godina, naprosto neprihvatljiv i da cijelo vrijeme što smo pokušavali komunicirati prema van, da je nemoguće živjeti u ovakvim uvjetima, nemoguće graditi grad na zdravim osnovama, siguran sam i državu na zdravim osnovama", ustvrdio je vukovarski gradonačelnik.

Politizacija skupa

Prosvjed je izazvao brojne rasprave u javnosti. Među ostalim, mnogi su se zapitali je li ovo prosvjed protiv vlasti što je Penava cijelo vrijeme opovrgavao . Na prosvjedu su se pojavili osim građana i mnoge osobe poznate u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je u gradu Vukovaru tema bila pravo na život, pravo na ljudsko dostojanstvo. Žao mi je što se sada tek vidi unazad nešto više od mjesec dana, nažalost, da su mnogi ljudi u medijskom prostoru učinili sve da ispolitiziraju ovaj prosvjed i da instrumentaliziraju žrtvu koja je najviše propatila u Domovinskom ratu i što je najgore, to su pripisivali Vukovaru kao organizatoru, žrtvama koje su danas istupile i meni osobno", objasnio je Penava za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo