Reakcija nakon poraza /

Vujović napao suce i EHF: 'Rukomet se ne igra zbog gledatelja nego zbog gospode koja odlučuje što i kako'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vruć je nakon 24:25 poraza od Makedonije bio slovenski izbornik Veselin Vujović, i to toliko da je sasuo 'drvlje i kamenje' na račun sudaca utakmice i onih koji su iste odabrali

13.1.2018.
23:52
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Na konferenciji za medije nakon dramatične utakmice u zagrebačkoj Areni Vujović je odbio odgovarati na pitanja na engleskom jeziku. Zato je rječit bio na materinjem. 

"Ništa ne zamjeram makedonskim igračima i navijačima, znam koliko im ta pobjeda znači. Mogu zamjeriti samo sebi. U rukometu sam 45 godina i ne poznajem rukometna pravila. Shvatio sam da se rukomet ne igra za gledatelje, nego za gospodu koja odlučuje što i kako. U 90 posto slučajeva nisam znao što su ta dva Rumunja dosudila. Ako ljudi iz EHF-a ocijene ovakvo suđenje kao dobro onda bih se trebao napraviti nečim drugim, rudarstvom primjerice. I to lakše nego trenerski posao na ovakav način", kazao je Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski izbornik je bio posebno motiviran u prvoj utakmici skupine A jer je dugo dio trenerske karijere bio u Makedoniji. Vodio je Vardar, čiji današnji trener Raul Gonzalez je upravo makedonski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci su u nezavidnoj situaciji. Slijedi im Njemačka. Za prolazak skupine su veliki favoriti protiv Crne Gore, no bit će to vrlo loše ishodište za nastavak Eura. "Moramo pokušati pobijediti Njemačku i Crnu Goru, time bismo imati dobar temelj za drugi krug turnira", zaključio je Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo