prepucavanja / Vučić zagrmio na Grlić Radmana: 'Nikad nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za njega ne može reći'

Image
Foto: Amir Hamzagic/ATA Images/Pixsell

Grlić Radman je gostujući na hrvatskoj televiziji N1 izjavio u subotu da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika. 'Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti', poručuje ministar

25.2.2024.
8:38
Amir Hamzagic/ATA Images/Pixsell
VOYO logo

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić optužio je u subotu navečer hrvatskog ministra vanjskih poslova za uplitanje u unutarnje stvari Srbije nakon što ga je Gordan Grlić Radman nazvao mogućim "trabantom ili satelitom Rusije". 

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutarnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fićo, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlića Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grlić Radman je gostujući na hrvatskoj televiziji N1 izjavio u subotu da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na čijoj će biti strani.

"Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, jer je neudobno sjediti na dva stolca. Vučić ne bi trebao imati veliku dilemu, on zna otkud dobiva podršku, zna otkud se financira zapadni Balkan...”, rekao je Grlić Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Ne smijemo dozvoliti eskalaciju' /

Grlić Radman: 'Putin mora biti spreman na dijalog da bi završio rat u Ukrajini'

Image
'Ne smijemo dozvoliti eskalaciju' /

Grlić Radman: 'Putin mora biti spreman na dijalog da bi završio rat u Ukrajini'

"Prema tome, on može biti eventualno nekakav trabant ili satelit Rusije, ali tu nećemo dozvoliti kao saveznici, a i partneri sa SAD-om bilo kakav utjecaj Rusa ili drugih malignih utjecaja koji bi narušili stabilnost zapadnog Balkana."

Ministar je također izjavio da ubojstvo Alekseja Navaljnog dokazuje kako je ruski predsjednik Vladimir Putin u velikoj panici te da traži oružje i sklapa savezništva. "On je u velikom grču, ovo je njegov labuđi pjev, njegov manevarski prostor je vrlo sužen i njegov kraj je vrlo blizu, dobro uvijek pobjeđuje zlo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao da saveznici ne odustaju od pomoći Ukrajini, ali da jačaju i vlastite obrambene kapacitete.

Na pitanja o zbivanjima u susjedoj BiH, Grlić Radman kaže kako smo već navikli na različite izjave Milorada Dodika. “EU priznaje samo teritorijalni integritet i suverenost, Dodik nema prostora", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati kure Vučića, a on se nafurio na šalu: E tako počinju ratovi. Zapališ lutku na maškarama i eto ti ga na

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo