ODZVONILO LJETU? /

Hrvatska na udaru opasnog vremena, stiže nam snažna promjena. Evo kada će biti najgore

Današnje jutro počet će sunčanim vremenom i visokim temperaturama uz obalu, a malo ugodnija noć bit će u kopnenim krajevima

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

4.9.2024.
6:11
VOYO logo

Napokon se nazire kraj dugotrajnog toplinskog vala, a ono što će obilježiti taj kraj nažalost je opasno vrijeme i mogućnost za jake grmljavinske oluje i obilnu kišu, osobito na Jadranu. Približavanje novog frontalnog sustava sa zapada izazvat će nestabilnosti već u četvrtak, a najjače će nas pogoditi u noći na petak!

Današnje jutro počet će sunčanim vremenom i visokim temperaturama uz obalu, a malo ugodnija noć bit će u kopnenim krajevima gdje će se temperatura spustiti na 14 do 17 stupnjeva. Vjetar tijekom noći i ujutro posvuda slab. U središnjem dijelu zemlje čeka nas još jedan vruć i sparan dan, temperatura svakako iznadprosječna za početak rujna - od 30 do 34 stupnja uz slab vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo slično bit će i na istoku - sunčano uz malu naoblaku i slab vjetar, a temperatura između 32 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Pretežno sunčano i na obali uz samo malu naoblaku i to uglavnom visoke oblake, a nestabilnije u zaleđu gdje su i sutra mogući lokalni pljuskovi - ne previše jaki i izraženi, taman da nam malo olakšaju vrućinu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom dijelu na obali i otocima sunčano i vruće, jedino su u unutrašnjosti Istre i u gorskim područjima poslijepodne i prema kraju dana opet mogući kraći i ne previše izraženi grmljavinski pljuskovi!

More i sutra toplo - uglavnom od 24 do 28 stupnjeva.

Ono što slijedi u drugoj polovici tjedna - a najviše u noći sa četvrtka na petak je nagla i snažna promjena vremena - u kopnenim krajevima već u četvrtak poslijepodne mogući su kraći pljuskovi, a najjača kiša i mogućnost za nevrijeme je u noći na petak. U petak poslijepodne smirivanje vremena, a temperatura će se nakon ove kiše ipak sniziti na 28, 29 stupnjeva. Vikend uglavnom sunčan, kraćih pljuskova će biti u gorju i u Slavoniji, ali onda s početkom novog tjedna opet jača kiša s kojom bi i temperatura trebala značajnije pasti

Ova promjena sa četvrtka na petak osobito će biti izražena na Jadranu gdje će biti obilnih i jakih pljuskova, olujnih udara vjetra i puno grmljavine. Hladniji zrak zahvatit će najprije Istru i sjeverni Jadran, ali tijekom noći i Dalmaciju. Jake kiše bit će i u petak prijepodne, a u drugom dijelu dana smirivanje! Vikend uglavnom sunčan, manje vruć, a nova promjena vremena i ovdje u ponedjeljak kad će zapuhati i jaka bura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo