VRHUNAC TOPLINSKOG VALA: /

Temperature danas skakale do +40, no već sutra znatno padaju i stižu pljuskovi

Image
Foto: PIXSELL/Montaža net.hr

Dok se Lijepa naša danas kuhala na + 40, zbog čega su brojni spas potražili na kupalištima, već u srijedu nam stiže promjena koja će temperaturu spustiti i za 10 stupnjeva.

12.7.2016.
17:48
PIXSELL/Montaža net.hr
VOYO logo

Vrućine su danas dosegle svoj vrhunac. Iako službeni podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda govore kako su u 15 sati najtopliji gradovi u Hrvatskoj bili Županja i Nova Gradiška gdje su izmjerene temperature od 35,6 i 35 stupnjeva, brojne su žive na gradskim trgovima diljem Lijepe naše itekako poskakale pa je tako primjerice u Čakovcu na suncu izmjereno čak 40 stupnjeva Celzija.

Image

Brojni su građani spas tražili u hladovini, a oni koji su bili u blizini bilo kakve vode i u kupanju. Svjedoče tome ne samo prizori s mora već, primjerice i oni sa slapova Krke gdje su brojni turisti osvježili svoje tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu pljuskovi i grmljavina

Sunčanje i kupanje, ali i nesnosne vrućine već u srijedu trebale privremeno završiti. Naime, prema prognozama meteorologa u srijedu u poslijepodnevnim satima zapadne dijelove Lijepe naše već bi ponegdje trebali "pogoditi" pljuskovi i grmljavina koji bi se u četvrtak proširili i na ostatak zemlje i rušili temperaturu za čak deset stupnjeva.

No, nakon kiše uvijek dolazi sunce, pa se tako već u petak očekuje proljepšanje vremena i postupan porast temperature, navode meteorolozi HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo