demantirao optužbe / Vrhunac afere 'Kum': U tijeku sučeljavanje Plenkovića i Brkića u središnjici HDZ-a

Još jedna afera za Milijana Brkića za koju mora dati objašnjenje. Među prvima svome šefu

2.10.2018.
18:43
VOYO logo

Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić demantirao je nove teške optužbe u nastavku afere Kum. Tjednik Nacional objavio je policijska izvješća prema kojima je Brkić 2011. godine kriminalcima i prostitutkama odavao podatke iz policijskih istraga. U ovim trenucima traje sjednica Predsjedništva HDZ-a, kojoj uz Brkića prisustvuje i njegov stranački šef, premijer Andrej Plenković, koji je već najavio da će sa svojim zamjenikom o tome razgovarati. 

Još jedna afera za Milijana Brkića za koju mora dati objašnjenje. Među prvima svome šefu. Nekoliko sati ranije iz Ženeve premijer nije bio tako dobro raspoložen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju nije dobro da cure informacije, mislim da i nadležni čelnici institucija, Božinović, i drugi, moraju napraviti sve da se to otkrije jer to je nedopustivo, kompromitira se rad državnih institucija koji imaju zadaću da rade po zakonu", kazao je Andrej Plenković, (HDZ) predsjednik Vlade.

IZ HDZ-a jedinstveni da nije riječ o unutarstranačkim borbama. Afera zbog koje bi Brkić mogao pasti je veliki seks skandal iz 2011. godine. Uhićeni su tada među sportašima najpopularniji maser Nebojša Perunović zvani Pančo i izvjesna Sara Sikirić. U njegovom salonu za masažu pružale su se seksualne usluge po cijeni od 500 do 3.500 eura.  Zbog brojnih utjecajnih klijenata javnost je isključena sa suđenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samo mjesec dana optuženi su sve priznali dobili blage uvjetne kazne. No, afera je otkrila i to da su iz policije curile informacije prema prisluškivanima. Milijan Brkić tada je bio zamjenik ravnatelja policije, i upravo on je, prema dokumentima koji donosi Nacional, otkrio detalje policijske istrage. O tome je tada obavješten šef krim policije Vitomir Bijelić, koji sada tvrdi - sve je bilo po zakonu. 

MUP je tada vodio Tomislav Karamarko kojemu Brkić uskoro postaje desna ruka. Preko Večernjeg lista poručuje da se s Brkićem politički razišao, ali da ne vjeruje da je otkucavao tajne istrage. MUP danas  odgovora da je policija vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Državno odvjetništvo se poziva i Ranko Ostojić, Karamarkov nasljednik u MUP-u. 
No, iz DORH-a još ništa jer, kažu, te dokumente ako postoje trebaju pronaći na Općinskom državnom odvjetništvu.

Nedugo nakon početka sjednice Predsjedništva HDZ-a, potvrđeno nam je da se uoči sastanka Brkić sastao s premijerom i Gordanom Jandrokovićem. Ne zna se o čemu se točno razgovaralo, ali zna se da je naglasak  na aferi i da je to jedna od glavnih tema upravo. HDZ-ovci koji su dolazili nisu baš tako jasno davali svoje komentare o slučaju, ali što je znakovito jest da je još prošlog tjedna Brkić kazao da "mu pakiraju", ali nije precizirao o kome se radi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijim informacijama, prošla su dva sata od početka sastanka te se ništa novog još nije doznalo, osim da nije bilo puno govora oko afere Milijana Brkića.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo