Vrh HDZ-a čuva Barišića od Kosoričine metle

Premijerka Kosor već dulje vrijeme ima namjeru smijeniti ravnatelja Carine Mladena Barišića, jednog od najbližih suradnika Ive Sanadera, no tome se protivi niz uglednih članova iz vrha HDZ-a.

6.4.2010.
11:24
VOYO logo

arti-201004010199006Nedugo nakon što su iznesene sumnje kako je ravnatelj Carine Mladen Barišić pomogao tvrtki svoje prijateljice Nevenke Jurak da sklopi niz unosnih poslova s javnim poduzećima i državnim institucijama, Jadranka Kosor smijenila ga je s položaja rizničara HDZ-a.

Iako se tada očekivalo kako će Barišić u kratkom roku biti razriješen i ostalih funkcija koje drži, to se nije dogodilo, jer se Barišićevoj smjeni u ovom trenutku protivi niz uglednih članova samog vrha stranke, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpori Barišićevoj smjeni temelje se na činjenici da on kao dugogodišnji rizničar HDZ-a ima potpun uvid u sve načine financiranja stranke, pa sukob s njim, naročito s obzirom na nadolazeću predizbornu kampanju, u ovom trenutku ne bi bio oportun.

arti-201004030038006S druge strane, među dijelom članova također vlada uvjerenje da si HDZ u ovom trenutku ne može priuštiti provedbu masovne čistke svih nekadašnjih kadrova Ive Sanadera, jer bi to moglo destabilizirati stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formalno gledajući, Barišićevu smjenu trebao bi inicirati ministar financija Ivan Šuker, no sigurno je da on takvo što neće učiniti prije nego što dobije upute od premijerke.

Prethodni članak:

arti-201002030145006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo