UDARI BURE OD 190 KM/H /

Ciklona donijela orkansku buru, kišu i snijeg: Meteorologinja otkriva što nas sad čeka

'I večeras možemo očekivati orkanske udare, a sve jača će biti bura i u Dalmaciji', najavljuje metereologinja  Damjana Ćurkov Majaroš koja dodaje da će orkanskih udara biti u nedjelju, ali će biti rjeđi

11.12.2021.
22:41
VOYO logo

Sredozemna ciklona donijela je dodatne padaline, osim kiše stigao je i snijeg. Snježna idila sada je na Dinari i Mosoru, a kako kaže RTL-ova meteorologinja, Damjana Ćurkov Majaroš, daleko veće probleme stvarala je olujna i orkanska bura čiji su udari na Krku dosegnuli gotovo 190 km/h.

"Bura nam puše zbog izražene razlike u tlaku između spomenute sredozemne ciklone i grebena koji jača sa zapada. Tako da i večeras možemo očekivati orkanske udare, a sve jača će biti i u Dalmaciji", govori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni meteoalarm upaljen je za Sjeverni i Srednji Jadran, a orkanska bura stvorila je probleme i u cestovnom i u pomorskom prometu. Najveći udar od gotovo 190 kilometara na sat izmjeren je na Krčkom mostu. 

Image
VIDEO: OVAKO IZGLEDA MOĆ PRIRODE /

Lovac na oluje snimao buru koja hara Kvarnerom: 'Bacilo me na tlo, slomilo mjerač'

Image
VIDEO: OVAKO IZGLEDA MOĆ PRIRODE /

Lovac na oluje snimao buru koja hara Kvarnerom: 'Bacilo me na tlo, slomilo mjerač'

 Bura je zatvorila Paški most i otoke na sjevernom i srednjem Jadranu odsjekla od kopna.. Zbog snijega i bure zimska oprema potrebna je u Lici i zaleđu Zadarske županije. Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između izlaza Posedarje i Sveti Rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra ipak manje udara

„Sutra bura samo malo slabija , i dalje će biti orkanskih udara, ali manje nego danas. Krajem dana će oslabjeti jer će se ciklona odmaknuti dalje na istok“, kaže Ćurkov Majaroš, dodajući da to znači i vedrije vrijeme u nedjelju ujutro, osobito na zapadu Hrvatske.

„U Dalmaciji i Slavoniji će biti oblačnije s povremenim oborinama, u priobalju kiša, a u Podunavlju je moguća i susnježica“.  

Nastavak dana donosi vedrije vrijeme, maksimalne temperature u kontinentalnoj Hrvatskoj će se iznosti  3-6 stupnjeva Celzijevih. U Dalmaciji će biti barem djelomice sunčano, a dnevni maksimum će doseći i 12 stupnjeva. 

Sjeverni Jadran će biti sunčan, temperature zraka oko 9 stupnjeva  a u gorju 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi tjedan donosi stabilnije vrijeme.  U ponedjeljak je još moguća rosulja, a od utroka magla koja bi se ponegdje mogla zadržati i čitav dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo