OPASNO VRIJEME / Upaljen je meteoalarm za cijelu Hrvatsku! Očekujte paklene vrućine, a u ovim regijama i grmljavinska nevremena

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL, Meteoalarm

Frontalni sustavi sutra neće prelaziti Alpe, ali će pomalo donositi vlagu i nestabilnosti

27.7.2021.
8:28
Nel Pavletić/PIXSELL, Meteoalarm
VOYO logo

Prvi dan toplinskog vala je uz izraženu južinu počeo neugodno. Temperatura se u Makarskoj i Šibeniku nije spuštala ispod 29 °C cijelu noć, a čeka nas još ovakvih nepodnošljivih noći.

Frontalni sustavi sutra neće prelaziti Alpe, ali će pomalo donositi vlagu i nestabilnosti. U jugozapadnoj struji pak stiže vrućina i saharski pijesak, piše RTL.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja Hrvatska

Nakon još jedne u nizu toplih noći, temperatura će prijepodne brzo rasti iako će južni vjetar biti slabiji. Uz obalu će biti još dosta oblaka, na sjevernom Jadranu i zapadu je iz povećane naoblake moguće i malo kiše ili poneki pljusak. Drugdje će se zadržati uglavnom suho vrijeme.

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ali od sredine dana valja računati na lokalne izolirane pljuskove. Pritom će i temperatura biti nešto niža, ali neće smanjiti dojam sparine, štoviše povećat će je. Jugozapadnjak će većinom samo u Međimurju biti izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KOLOVOZ JE UVIJEK TEŽAK MJESEC' /

Šumski požari haraju južnom Europom potpomognuti vrućinama i snažnim vjetrovima

Image
'KOLOVOZ JE UVIJEK TEŽAK MJESEC' /

Šumski požari haraju južnom Europom potpomognuti vrućinama i snažnim vjetrovima

Istok Hrvatske

Na istoku ostaje vrlo vruće. Maksimalci će ići do 35 °C. Bez vjetra i uz dosta vlage u zraku bit će prilično sparno. Samo se u zapadnijim predjelima Slavonije očekuju izolirani lokalni pljuskovi uz grmljavinu.

Dosta će oblaka, ali i sunca sutra biti u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Jugo će gotovo sasvim oslabjeti, okrenuti i na jugozapadnjak koji će donositi blagu ugodu vrlo vrućem danu s najvišim temperaturama od 31 do 35 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadran

Na sjevernom Jadranu i u gorju ni danas popodne neće biti posve stabilno. Najveća vjerojatnost za pljuskove je u Istri i gorju, ali nisu isključene ni nevere uz obale Istre. Ostaje podjednako vruće, dok će jugo će biti sasvim slabo. U Gorskom kotaru ugodnije popodne, ali i dalje uz jugozapadnjak neugodno, piše RTL.hr

Upaljen meteoalarm

Žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme, zbog iznimno visoke temperature upaljen je u cijeloj Hrvatskoj, a splitskoj regiji je na još jednom stupnju više koji označava opasno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog mogućeg grmljavinskog nevremena meteoalarm je upaljen u riječkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji.

U nastavku tjedna

Toplinski val se nastavlja sve do vikenda. Izgledno je da će ga prekinuti, po poznatom scenariju, pljuskovi i grmljavina potkraj subote i u nedjelju. Do tada nas čekaju vrući dani i sve toplije noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru sve sunčanije i toplije. Vedrinu i vidljivost će smanjivati zamućenost atmosfere saharskim pijeskom. Bit će vrlo vruće uz neugodno tople noći uz vrlo slab vjetar.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo