SVE ČEŠĆA JUTARNJA MAGLA / Je li užarenom ljetu došao kraj? Stižu nam obilni pljuskovi s grmljavinom, a i pad temperature

Image

U danima vikenda će biti toplije, ali isto uz promjenjivo i nestabilno, s oborinom osobito u nedjelju

30.8.2022.
7:28
VOYO logo

Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

U Slavoniji i Baranji te Podravini povremeno oblačnije uz mogućnost lokalnih pljuskova, a malo kiše može pasti popodne i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo u razdoblje u kojem će se sve češće javljati magla, osobito početkom dana, po kotlinama i uz riječne tokove, što je i jutros slučaj. Kako je vidljivost lokalno smanjena, vozače pozivaju na oprez iz HAK-a. Maglovitim prilikama pridonosi i povećana vlažnost zraka", prognozira meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, a duž obale ujutro do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, od sredine dana sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 Celzijev stupanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtka kiša i pljuskovi u cijeloj Hrvatskoj

"Stabilizacije nema niti u nastavku tjedna. Štoviše, od četvrtka ponovno sve učestaliji kiša i pljuskovi, i to ne samo u unutrašnjosti nego i duž obale Jadrana. Lokalno će biti obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Pritom će se i temperature prolazno malo sniziti", navodi Tea Blažević.

Dodaje kako će u danima vikenda biti toplije, ali isto uz promjenjivo i nestabilno, s oborinom osobito u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo