PROBLEME STVARA OLUJNO JUGO / Na kopnu sunčano i suho, ali u Dalmaciji očekujte pljuskove i grmljavinu

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj više sunčanih razdoblja, tj. barem djelomice sunčano, bez oborina, a i vjetar će oslabjeti pa će se činiti i malo toplije nego danas uz 15-16 °. U Dalmaciji i dalje nestabilno, osobito na krajnjem jugu gdje prema večer opet raste vjerojatnost za izraženije pljuskove, moguće praćene grmljavinom. No, jugo slabi, a sjevernije će biti i sunčanih razdoblja, malo kiše u zaobalju

23.2.2024.
22:00
VOYO logo

Večeras probleme na moru stvara olujno jugo i oštro, ali i sve češća kiša uz premještanje frontalnog poremećaja i ciklone preko naših krajeva, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Taj će frontalni sustav za vikend malo zastati tik istočnije od nas pa će nam i dalje dosta vlage stizati u naše istočne i južne predjele.

SUBOTA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro i prijepodne postupno smirivanje uz prestanak oborina na zapadu zemlje, dok će oblačnije još uvijek biti u Slavoniji i Dalmaciji uz mjestimičnu kišu, češću na jugu, moguće i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. No, bit će ipak malo manje vjetrovito. Puhat će uglavnom umjeren, na Kvarneru pojačan jugozapadnjak, a samo u Dalmaciji još ponegdje jako jugo te oštro, u početku lokalno s olujnim udarima. Najniža temperatura ostaje prilično visoka za doba godine, na kopnu između 6 i 9 °C, hladnije samo u gorju iznad 1000 m nadmorske visine. Na moru od 9 °C na sjevernom do 13 °C na južnom dijelu i otocima.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj više sunčanih razdoblja, tj. barem djelomice sunčano, bez oborina, a i vjetar će oslabjeti pa će se činiti i malo toplije nego danas uz 15-16 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, ali uz postupno smanjenje naoblake sa zapada. Uglavnom suho, možda još samo koja zaostala kap kiše oko Podunavlja i u dijelu Posavine. Temperatura između 13 i 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji i dalje nestabilno, osobito na krajnjem jugu gdje prema večer opet raste vjerojatnost za izraženije pljuskove, moguće praćene grmljavinom. No, jugo slabi, a sjevernije će biti i sunčanih razdoblja, malo kiše u zaobalju. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, bit će to uglavnom oko 14 °C. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano. Prolazno će stići nešto oblaka, sakriti prolazno sunce, ali ostaje suho. Uz slabljenje jugozapadnog vjetra, činit će se ugodnije, temperatura između 11 i 15 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti djelomice sunčano te uglavnom suho, tek od utorka raste ponovno vjerojatnost za mjestimice malo kiše, koja će nešto češća biti u drugoj polovici idućeg tjedna. Ostaje pritom neuobičajeno toplo za doba godine sve do kraja mjeseca, što će ovu veljaču u većini krajeva Hrvatske izgledno učiniti i najtoplijom u povijesti mjerenja.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu nešto oblačnije i promjenjivije, ali i dalje razmjerno toplo po južini, izraženijoj od utorka. Još u nedjelju na krajnjem jugu valja računati na pljuskove, dok će početak novog tjedna biti sunčaniji i uglavnom suh. Od utorka, osim jačanja juga, opet sve oblačnije i sve kišovitije, najprije na sjevernom dijelu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo