STIŽE NOVA PROMJENA / Izgleda kao uragan: Megaciklona ide prema Europi, zahvatit će i nas. Meteoalarm izdao žuti alarm za cijelu Hrvatsku

Image
Foto: sat24.com

Ciklona sa sobom donosi vjetrove od 120 km/h, ali i pljuskove i grmljavinu. Očekuje se kako će tek djelomično zahvatiti Hrvatsku, dok bi se na jačem udaru mogli naći dijelovi Srbije

30.3.2023.
15:22
sat24.com
VOYO logo

Stiže nam još jedna promjena vremena. Već u četvrtak poslijepodne i navečer može pasti malo kiše, najizglednije na širem riječkom području i u unutrašnjosti.

Na satelitskim snimkama stranice SAT24.com može se vidjeti kako prema Europi trenutno velikom brzinom putuje Genovska ciklona. Iako se na na snimkama može primijetiti kako ciklona ima oblik uragana, radi se o uobičajenoj pojavi za Europu, javlja 24sata. Ciklona sa sobom donosi vjetrove od 120 km/h, ali i pljuskove i grmljavinu. Očekuje se kako će tek djelomično zahvatiti Hrvatsku, dok bi se na jačem udaru mogli naći dijelovi Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genovska ciklona je ciklona koji nastaje južno od Alpa, nad Genovskim zaljevom u Ligurskom moru ili dolinom rijeke Pad u sjevernoj Italiji ili nad sjevernim Jadranom. Spada u skupinu ciklona koje se rijetko javljaju, u prosjeku dva do tri puta godišnje. Genovska ciklona ima velik utjecaj na vremenske prilike u cijelom Jadranu i najčešće donosi pogoršanje vremena.

Kako navodi DHMZ, u petak se očekuje promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na širem riječkom području uz mogućnost za malo kiše. Poslijepodne i navečer sa zapada naoblačenje s kišom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽUTO UPOZORENJE ZA POLA HRVATSKE /

Meteorolozi najavili veliku promjenu: Pripremite se, stižu pljuskovi s grmljavinom i tučom, a moguć je i snijeg

Image
ŽUTO UPOZORENJE ZA POLA HRVATSKE /

Meteorolozi najavili veliku promjenu: Pripremite se, stižu pljuskovi s grmljavinom i tučom, a moguć je i snijeg

Žuto upozorenje za cijelu Hrvatsku

"Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak na moru jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru od 9 do 12, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C", javlja DHMZ. Meteoalarm je za petak izdao žuto upozorenje za cijelu Hrvatsku ponajviše zbog jakog vjetra.

"Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za vikend iznadprosječno toplo, a onda je moguć i snijeg?!

Kako navodi DHMZ, idućih dana očekuje se promjenljivo povremeno s kišom, na moru i pljuskovima s grmljavinom. U nedjelju će zapuhati sjeverni vjetar, na Jadranu bura koja će u ponedjeljak biti jaka i olujna. Za vikend iznadprosječno toplo, a u ponedjeljak osjetno hladnije. "Od nedjelje će na moru ponovno zapuhati jaka bura, što je uvod u osjetnije zahladnjenje početkom novog tjedna, s kojim bi u gorju ponovno moglo pasti i malo snijega", navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo