'Obrazovanje točka prijeloma' / Vrdoljak: 'Ma zašto bismo otišli iz Vlade zbog Istanbulske konvencije'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

HNS će izaći iz Vlade ukoliko zapne reforma obrazovanja na čelu s ministricom Blaženkom Divjakom i njezinim timom, dok Istanbulska konvencija nije toliko prijemno pitanje

21.1.2018.
12:46
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, gostujući u emisiji Točka na tjedan N1 televizije kazao je da će njegovih pet saborskih zastupnika koji drže parlamentarnu većinu ostati u istoj i ako HDZ ne pristane ratificirati Istanbulsku konvenciju.

"Istanbulska konvencija nije uopće u programu Vlade koji smo potpisali s HDZ-om. Tu su obrazovanje, projekti u graditeljstvu, Istanbulska nije. Ni 2015. u Vladi s SDP-om nismo imali konvenciju jer je nismo ni mogli imati jer nije postojala povelja koju je Hrvatska potpisala. Tada smo rekli da bi bilo dobro da to Sabor ratificira, nismo dali rok, a SDP nije mislio da je to prioritet. Nismo rušil Vladu zbog toga", izjavio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje postoji li nešto zbog čega bi HNS izašao iz Vlade Vrdoljak odgovara da je to reforma obrazovanja. "Zbog toga smo ušli, da djeci osiguramo bolje ili isto obrazovanje kao u Europi, napravilo se više nego posljednjih 20 godina. To je točka prijeloma i pripremamo programe za dalje", rekao je predsjednik HNS-a za N1 televiziju.

Do lipnja je, prema HNS-u, postojala Titanic vlada, napadali su lex Agrokor, Petrova, kako to da je Vrdoljak sada postao mirotvorac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je Titanic Vlada jer je potonula koalicija HDZ-a i Mosta. Što se dogodilo s Agrokorom? I danas očekujem da osnovni cilj u nagodbi bude ono što je osnovni cilj u zakonu. Ja sam jedini iz opozicije dao 6 amandmana. Glasali smo protiv jer smo smatrali da postoje drugi načini. Nadam se da će doći do nagodbe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo