VOZAČI, OPREZ! /

Vozi se u kolonama: Gužve na Lučkom, prometna nesreća u tunelu Sveti Marko

Gužve su najveće na autocestama u smjeru mora. Dogodilo se i nekoliko prometnih nesreća

13.7.2024.
8:48
VOYO logo

15:54

HAK javlja da je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HAK

Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera, povremeno se vozi usporeno u kolonama u pokretu uz zastoje;
  • prometna nesreća u tunelu Sveti Marko u smjeru Dubrovnika. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.
  • kolona vozila na izlazu s autoceste na naplatnoj postaji Demerje i Lučko u smjeru Zagreba duga je oko 1 km;

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

  • kolona na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba je oko 1,5 km;
  • povećana je gustoća prometa u smjeru Zagreba;
  • zbog povećanog priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • prometna nesreća na 37+000 km između čvora Most Sava i čvora Kosnica u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • kolona osobnih i teretnih vozila na autocesti A3 između 304+500 km i graničnog prijelaza GP Bajakovo u smjeru Lipovca duga je oko 3 km. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.
Image
Foto: HAK

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

  • kolona vozila prije naplatne postaje Goričan u smjeru Goričana duga je oko 1 km.

Autocesta A7 Rupa-Rijeka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • povećanje gustoće prometa između graničnog prijelaza GP Rupa i čvora Šmrika u oba smjera;

Stara karlovačka i Lička magistrala (DC1):

  • na pojedinim dionicama između Lučkog i Karlovca vozi se usporeno;
  • zbog teretnog vozila u kvaru otežan je promet između Budačke Rijeke i Grabovca kod mjesta Pavkovići.

DC3 stara cesta kroz Gorski kotar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • u zoni radova kod mjesta Gornje Mrzlo Polje Mrežničko vozi se usporeno;

Jadranska magistrala (DC8):

  • povremena usporavanja na prilazima turističkim središtima;

DC102 otok Krk:

  • povremena usporavanja u oba smjera zbog veće gustoće prometa;

13:15

Velike su gužve i na staroj karlovačkoj, vozi se usporeno i u koloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:50

Zagužvalo se i na cestama prema Istri, ali i pojedinim graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima. Iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti. Povećana je gužva na autocesti A1 između ČCP Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometarske kolonke na autocestama, vozi se usporeno i zbog prometnih nesreća.

10:36

Policija je objavila snimku iz zraka kolone vozila na Lučkom. Kolona vozila ogromna je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a pišu da se stvorila kolona vozila na izlazu s autoceste A1 kod naplatne postaje u Demerju na kolniku u smjeru Zagreba. Kolona se povećava, njena je duljina za sada oko jedan kilometar, a promet se vodi po dvije prometne trake.

Povećava se gužva na autocesti A1 između ČCP Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera. Prema Dubrovniku, povremeno se vozi usporeno, u kolonama u pokretu uz zastoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:20

"Prometna nesreća na autocesti A1 na čvoru Blato na Cetini na kolniku u smjeru Dubrovnika. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Molimo korisnike za oprez", objavile su Hrvatske autoceste.

Hrvatski autoklub upozorava, na svojim službenim stranicama, vozače zbog veće gustoće prometa na pojedinim dijelovima autoceste, a najveće su gužve iz smjera unutrašnjosti zemlje prema moru. Iz HAK-a mole vozače za dodatan oprez i strpljenje zbog povremenih usporavanja, vožnji u koloni, kraćih zaustavljanja na naplatnim postajama, tunelima, odmorištima i dijelovima ceste uz privremenu regulaciju.

8:30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometarske kolone vozila su na više pravaca zbog nekoliko prometnih nesreća koje su se danas dogodile. Najdulja je kolina vozila na zagrebačkoj obilaznici, čak 9 kilometara, a kolona vozila na A2 proteže se do Slovenije, izvještavaja jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Image
Foto: HAK/Screenshot

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora; povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika. Dvije prometne nesreće (na 6+500 km i na 11+900 k) su se dogodile u smjeru Dubrovnika, kao i kod odmorišta Lički Osik zbog čega se u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HAK/Screenshot

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba dugačka oko 1,5 km i proteže se u Sloveniju. Povećana je gustoća prometa u smjeru Zagreba,a zbog većeg priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: na zagrebačkoj obilaznici pojačana je gustoća prometa iz smjera čvora Buzin u smjeru naplate Lučko (A1), kolona je oko 9 km. Dogodila se i prometna nesreća na 27+200 km između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Bregane te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h. Prometna nesreća je i na 85+300 km između čvora Popovača i čvora Križ na kolniku u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Image
Foto: HAK/Screenshot

Kolona osobnih i teretnih vozila na autocesti A3 između 304+500 km i graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Lipovca duga je oko 3 km. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb: prometna je nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena, u smjeru Zagreba zbog čega se vozi suz ograničenje brzine od 60 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb: kolona vozila na izlazu kod naplatne postaje Oštrovica u smjeru Rijeke duga je oko 1 km. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h;

Lička magistrala (DC1): zbog teretnog vozila u kvaru otežan je promet između Budačke Rijeke i Grabovca kod mjesta Pavkovići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranska magistrala (DC8): zbog prometne nesreće na predjelu Močići, kod Zračne luke u Dubrovniku, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometne policije.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo