bili smo u ophodnji s policijom /

Vozači, oprez: Dolaskom zime, trebaju se poštovati i ova pravila! U suprotnom - bit ćete kažnjeni

Sa zimskim računanjem vremena stigla su i nova pravila na koje u policiji upozoravaju sudionike u prometu

3.11.2018.
21:20
VOYO logo

Vozači oprez! U tijeku je policijska vikend akcija diljem zemlje u kojoj upozoravaju na nova, a podsjećaju na dobro poznata pravila kojih se vozači ne pridržavaju. Podsjećaju - kazne su visoke!

Ovog vikenda za policiju odmara nema. Sa zimskog računanja vremena stigla su i nova pravila na koje upozoravaju sudionike u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaustavili smo vozila kojem nisu radila svjetla, upozorili smo gospodina da moraju biti uključena kratka svjetla, tj dnevna svjetla", kaže nam policijski službenik Matija Ležajić.

Uz to, u Zagrebu ali i ostatku Hrvatske kontroliraju brzinu, pojaseve, mobitele u vožnji te alkoholiziranost vozača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezni vozači navikli su na dobro poznatu proceduru.

"Pazimo sve. Niti je prevelika brzina niti je alkohola, tako da bez brige vozimo", ističe Stjepan Ilić iz Petrinje.

"Vozač sam već 50 godina i više tak da nisam imao nikakve nezgode, nisam bio kažnjen", dodaje Ivan Kos iz Zagreba. 

Već 5. godinu za redom zimska oprema na vozilima obvezna je od 15. studenog do 15. travnja. Tko se ne pridržava, kazne su od 700 do 15 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih apelirao na vozače da 15. studenog stupa na snagu odluka o zimskim uvjetima na cestama pa do tog datuma molim da ljudi zamjene ljetne gume zimskima", jasno će načelnik I. postaje prometne policije Zagreb Danijel Blajić.

U većem djelu zemlje kolnici su vlažni te skliski, a vožnja s ljetnim gumama u zimskim uvjetima svojevrsni je rulet na kotačima - kažu u HAK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da se to posebno odnosi na vozače koji voze kontinentalnim djelom Lijepe naše, naravno kroz Liku i Gorski Kotar,  ali isto tako savjet mnogima koji putuju s mora prema unutarnjosti", ističe Irena Belamarić iz HAK-a.

No, prije mijenjanja guma, oprez na cesti i idućeg vikenda jer policija kreće u još strožiju kontrolu u Martinjskoj noći. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo