OGLASIO SE ZET / Vozač busa koji je vukao djevojku po podu tvrdi da nema saznanja o nesreći: 'Vukao me 40 metara, nije ni stao pogledati što se događa'

Image

Djevojka (17) je zadobila ozljede po cijelom tijelu nakon što joj je prošlog petka u Zaprešiću vozač ZET-ova autobusa zatvorio lijevu nogu

30.8.2023.
16:59
VOYO logo

Zagrebački električni tramvaj (ZET) oglasio se oko ozljeđivanja djevojke koja je u autobusu u Zaprešiću zaglavila za vrata te ju je vozač tako vukao. Kažu da do sada nisu zaprimili obavijest policije o postupanju prema vozaču ili eventualnim daljnjim koracima.

"Izuzev objava u medijima i internog očitavanja vozača autobusa linije 172, trenutno nisu utvrđene okolnosti temeljem kojih možemo potvrditi ili demantirati opisani događaj", kazali su iz ZET-a, javlja Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem pokrenutog internog postupka Zagrebačkog električnog tramvaja vozač se očitovao da nema saznanja o nesreći, dodali su te objavili kako je iz predostrožnosti obavljeno tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

"Bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka čim prije oporavi. U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentirati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo kako će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljnjem postupanju", zaključili su iz ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOŠTAJU 2,7 MILIJUNA EURA /

Pogledajte kako izgledaju rabljeni tramvaji koje je kupio ZET, a Tomašević najavio njihov dolazak na zagrebačke ulice

Image
KOŠTAJU 2,7 MILIJUNA EURA /

Pogledajte kako izgledaju rabljeni tramvaji koje je kupio ZET, a Tomašević najavio njihov dolazak na zagrebačke ulice

'Nije niti stao pogledati što se događa'

Podsjetimo, djevojka (17) je zadobila ozljede po cijelom tijelu nakon što joj je prošlog petka u Zaprešiću vozač ZET-ova autobusa zatvorio lijevu nogu te ju je vukao po podu nekoliko desetaka metara.

Djevojka je navela da je ušla na najbliža vrata autobusa te je zakoračila lijevom nogom u bus kada su joj vrata zatvorila nogu. Također je rekla kako nije čula niti najavu zatvaranja vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Nakon par sekundi bus je krenuo, a ja sam počela vrištati. Vukao me 40 metara po podu. Nakon nekog vremena noga mi je, hvala Bogu, ispala, odnosno odglavila se", kazala je djevojka. Kada je ustala, shvatila je da je cijela ogrebana.

"Bus nije niti stao pogledati što se događa. Neka žena je izašla iz zgrade jer je čula moje vrištanje, odvela me k sebi doma pa na hitnu u Zaprešić" prepričala je djevojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj klinike: 'Bila je vidno šokirana'

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić kazao je za RTL da je tinejdžerica imala višestruke i masivne oguljotine po tijelu, posebice po leđima te rukama i nogama.

"Napravljena je opsežna dijagnostična obrana, a nije bilo drugih težih ozljeda", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka je tri dana provela na hospitalizaciji te je otpuštena na kućnu njegu. Roić ističe da je tinejdžerica bila vidno šokirana.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo