SKANDAL U ORUŽANIM SNAGAMA RH / Našli mu drogu: Vojnik pozitivan na kokain, iz postrojbe je u kojoj je već bilo takvih slučajeva

Image
Foto: Ilustracija / Marko Lukunić/PIXSELL

Službenici PU zagrebačke u petak su kod jednog pripadnika Oružanih snaga RH pronašli drogu, a on je tada bio izvan službe. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da je bio pozitivan na kokain

9.10.2021.
20:59
Ilustracija / Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Iz Ministarstva obrane priopćili su kako su jučer, 8. listopada, službenici Policijske uprave zagrebačke kod jednog pripadnika Oružanih snaga RH pronašli drogu. On je tada bio izvan službe, a vojna policija preliminarno ga je testirala na droge te je utvrđeno da je pozitivan na kokain.

Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva, a protiv spomenutoga bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i stegovna prijava Vojnostegovnom sudu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnik je Zapovjedništva specijalnih snaga?

'U Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane nulta je stopa tolerancije na nedozvoljena opojna sredstva i svaki slučaj bez iznimke, bit će sankcioniran. Pripadnici Hrvatske vojske svakodnevno profesionalno i predano obavljaju sve svoje zadaće, a njihova izvrsnost prepoznata je i cijenjena od saveznika i partnera. Zbog očuvanja ugleda moderne Hrvatske vojske i svih njezinih pripadnika koji časno služe Republici Hrvatskoj, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH nastavljaju provoditi jači nadzor i stegovne mjere u slučajevima zloupotrebe droga'. kazali su iz MORH-a.

Dnevnik.hr neslužbeno doznaje da je riječ o pripadniku Zapovjedništva specijalnih snaga, postrojbe u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je zapovjednik brigadni general Perica Turalija zbog "afere droga" krajem srpnja razriješen dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo