komercijalni ili komunalni vezovi? /

Vodičani digli glas i zaprijetili da će blokirati luku u srcu turističke sezone

Nautički turizam svakog je dana sve jači, ali sa sobom nosi i rast cijena vezova koje lokalno stanovništvo ne može pratiti

7.7.2016.
19:00
VOYO logo

Ljuljala se mala barka u portu Vodica - pjesma je koju Željko ubrzo možda i neće pjevati. Najam za vez broda mu je poskupio s 1100 na - 3500 tisuće kuna! Za njega previše.

"Brod je star 40 godina, a on sam ne vrijedi tisuću eura, tržišna cijena, znači za dvije godine bi to pojelo sve", rekao je Željko Samohod iz Vodica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ACI je podigao cijene vezova za neke brodove i više od 400 posto. I umirovljeni oftamolog je dobio novi ugovor. Ako ga ne potpiše do 15. srpnja, dnevno će mu ACI zaračunavati 552 kune i tražiti da isprazni vez. Do sada je plaćao:

"Negdje oko 4 tisuće kuna, a sad mi je cijena išla na 18 tisuća kuna što je gotovo za nevjerovati da se netko usuđuje takvo nešto napraviti", otkrio je Ante Ercegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani tvrde da iz ACI-ja nikada nisu ispunili ugovornu obvezu i izgradili im nove vezove, pa sada traže da se njihovih 150 obalnih vezova izuzmu iz koncesije kao komunalni vezovi. Zbog toga su se prosvjedno okupili.

"To je na neki način predaja ovima koji to žele otkupiti. Nas ucjenjuju s malim stvarima. Nisu se držali onih uvjeta koji su se trebali napraviti u samom startu, a sada malo pomalo nas tjeraju", rekao je Denis Ivas.

Pisali su Predsjednici i Ministarstvu prometa. Grad Vodice ih je podržao u zahtjevu.

"Mi više nećemo dozvoliti ni komadić ni obale, a ni bilo čega šta su naši didovi radili i stvarali. Mislim da vrimena više nema", rekao je Danijel Lasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju i prosvjedne blokade usred sezone.

Ovaj zahtjev peticijom je podržalo 1370 Vodičana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo