VODEĆI LJUDI DRŽAVE ČESTITALI USKRS: / Plenković istaknuo zajedništvo i solidarnost, a Milanović suočavanje s vlastitim odlukama

Image
Foto: Pixsell

Povodom najvećeg krščanskog blagdana čestitke su uputili predsjednici države, Sabora i Vlade

11.4.2020.
9:58
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio čestitku svim vjernicima koji nadolazeći Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, poželivši im da ih duh tog najvećeg kršćanskog blagdana ohrabri kako bi iz ovih izazovnih razdoblja izašli jači i složniji.

Plenković: Neka nas Uskrs ohrabri solidarnošću i zajedništvom

"Ovaj Uskrs dočekujemo u novim i specifičnim okolnostima koje su bitno promijenile naš dosadašnji način života. Stoga neka nas duh najvećega kršćanskog blagdana dodatno ohrabri da solidarnošću, zajedništvom i odgovornošću prevladamo ova izazovna razdoblja. Vjerujem da ćemo iz njih izići još jači i složniji", istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građane je pozvao da ne zaborave na temeljne ljudske vrijednosti, budu tu jedni za druge, te nastave iskazivati posebnu pažnju i razumijevanje prema onima kojima je ovih dana potrebna pomoć.

"U ime hrvatske Vlade i osobno, neka vam ovaj veliki blagdan bude ispunjen mirom, vjerom i nadom te obiteljskim zajedništvom. Sretan i blagoslovljen Uskrs", zaključuje premijer u čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović: Uskrs je vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru te istaknuo kako je Uskrs vrijeme podsjećanja na dobrotu i ljubav prema bližnjem. "Blagdan Uskrsa kršćanskim je vjernicima oduvijek vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, propitkivanja svojih postupaka, a s nadom i vjerom u novi početak i bolje sutra.

Izloženi velikim izazovima današnjeg svijeta i prijetnjama koje su se nadvile nad cijelo čovječanstvo, vrijeme je to i za podsjećanje na najvažnija vjerska, ali jednako tako i svjetovna načela dobrote, istinske ljubavi prema bližnjem te poštivanja i uvažavanja. Prepoznajmo i prihvatimo ta načela kao opću poruku kako bismo složno pronašli rješenja za izazove s kojima smo danas svi suočeni, kao trajno nadahnuće za život u dostojanstvu, solidarnosti i spremnosti za pomoć drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim da vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom i radošću te da ih provedete u krugu obitelji", napisao je predsjednik Milanović u čestitki.Svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru poželio je sretan i blagoslovljen Uskrs.

Jandroković: Važnije je nego ikad osvijestiti značenje Uskrsa

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u uskrsnoj je čestitki poručio da je u okolnostima pandemije i zagrebačkog potresa potrebnije nego ikada osvijestiti značenje Uskrsa, a posebne čestitke uputio je onima koji svojim svakodnevnim radom omogućuju nastavak slavljenja života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovogodišnji Uskrs dočekujemo u promijenjenim životnim okolnostima zbog pandemije, ali i snažnog potresa koji je pogodio naš glavni grad i njegove stanovnike. Zbog toga, ovo izazovno vrijeme rađa kod mnogih osjećaj ranjivosti, usamljenosti, straha i tjeskobe. I zato sada više nego ikada prije trebamo osvijestiti značenje Uskrsa – a to je da kroz trpljenje i žrtvu dolazimo do nade i svjetla koji su snažniji od prijetnji i nemira", napisao je predsjednik Hrvatskog sabora u uskršnjoj čestitci. Po njemu, prevladavanje prolaznih nedaća leži, prije svega, na građanima da ustrajno provode sve zdravstvene upute.

Prevladavanje je na nama samima, odnosno u našoj žrtvi da promijenimo životne prioritete i navike te u našem prihvaćanju odgovornosti da čuvamo vlastito zdravlje i život, zdravlje i život svoje obitelji, bližnjih, a time i cijelog društva, ustrajno provodeći sve zdravstvene upute, poručio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj odgovornosti, važna je i naša briga, podrška, pomoć i solidarnost prema članovima naše obitelji, prijateljima, slabijima i potrebitim osobama, rekao je i dodao da je naše društvo puno puta u svojoj povijesti dokazalo da zna uspješno prebroditi mnoge prepreke – pokazujući uvijek hrabrost, snagu, ozbiljnost, pouzdanje i zajedništvo.

Uvjeren sam da ćemo i ovaj put izaći kao pobjednici, istaknuo je Jandroković. Jandroković je posebne čestitke uputio svima koji svojim svakodnevnim radnim djelovanjem omogućuju nastavak slavljenja života. Neka nas uskrsna radost i ljubav snaže na daljnjem životnom putu. A posebno neka prate liječnike, medicinske sestre, tehničare i druge medicinske djelatnike i osoblje koji nesebično i požrtvovno liječe i brinu o oboljelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našu zahvalu za radostan Uskrs upućujemo i pripadnicima civilnih stožera, policajcima, vojnicima, vatrogascima, učiteljima i profesorima, djelatnicima u trgovini, prijevoznicima, volonterima te svima koji nam svojim svakodnevnim radnim djelovanjem omogućuju da nastavimo slaviti život, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u uskršnjoj poruci.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo