DIP istražuje / Vode li Kerum i Bandić doista 'kampanju za 0 kuna'?

Izborna kampanja na samom je finišu, i lider vladajućih Zoran Milanović i šef oporbe Tomislav Karamarko rastrčali su se po terenu pomoći svojim kandidatima.

15.5.2013.
17:59
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo ima pune ruke posla: kako smo već jučer izvjestili pojedini kandidati poput Milana Bandića i Željka Keruma tvrde da vode "kampanju za nula kuna". DIP sada istražuje je li takava "besplatna kampanja" za građane najskuplja.

Po prijavi GONG-a Izborno povjerenstvo  istražuje kako se financiraju besplatne kampanje gradonačelnika Splita i Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina koja stiže dva mjeseca nakon izbora, definitivno je zakašnjela. Zagrebački gradonačelnik stoga samo odmahuje rukom na optužbe GONG-a i protukandidata.

Ako samo radi gradonačelnički posao, a ne kampanju - zašto je uz njega stalno kandidatkinja za dogradonačelnicu Vesna Kusin koja nema veze s gradskom upravom? Priča je prozirna, ali je i pravda za političare prespora da bi je se bojali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez položenih računa- idu po nove mandate.

Šefovi najvećih stranaka u završnici kampanje preuzeli su palicu na terenu. I jedan i drugi apeliraju na birače da ne padaju na jeftine trikove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulozi su veliki, kampanja prljava.
Izborno povjerenstvo u Zadru zabranilo je uvredljiv oglas HDZ-a, a u Osijeku anonimni TV spot protiv HDSSB-a.  Pravobranitlejici stižu pritužbe da se u promidžbi iskorištavaju djeca.

U DIP-u ipak tvrde kampanja nije prljavija nego inače. Još su samo dva dana ostala do  izborne šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo