'Zelena oaza' u Andraševcu / Prodaje se dio doma u kojem je poginulo šest osoba! Vlasnik se hitno želi riješiti kuće s deset soba

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U oglasu stoji da kuća ima površinu 350 četvornih metara te okućnicu od dvije tisuće četvornih metara površine

21.1.2020.
17:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Na Njuškalu je osvanuo oglas o hitnoj prodaji kuće u Andraševcu, na adresi Dolinska 22. Vlasnici Obiteljskog doma "Zelena oaza" ondje su bili ilegalno smjestili korisnike doma u objekt koji nije bio prijavljen.

U požaru objekta koji se nalazi pokraj kuće koja je sada na prodaju 11. siječnja poginulo je šestero štićenika doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oglasu stoji da kuća površine 350 četvornih metara ima deset soba te okućnicu od dvije tisuće četvornih metara površine.

Piše i da je kuća nenamještena i od središta Oroslavja udaljena tri kilometra. Cijena je 40.000 eura i nije fiksna, ali se naglašava kako se objekt prodaje - pod hitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković prošli je tjedan rekla da u obiteljskom domu u Andraševcu u posljednje vrijeme nije bilo prijava o nepravilnostima te da inspektori u nadzor idu prema planu.

Image

Prodaje se dio doma u kojem je poginulo šest osoba! Vlasnik se hitno želi riješiti kuće s deset soba

Image

Prodaje se dio doma u kojem je poginulo šest osoba! Vlasnik se hitno želi riješiti kuće s deset soba

"Poznato je da je dio objekta bio nelegalan, da za to nije imala dozvolu. Imala je dozvolu za samo 13 korisnika, a broj korisnika bio je veći od 40. Za vrijeme požara nije bilo nikoga u prostoru u kojem su boravilištićenici. To su činjenice", ponovila je ministrica.Upitana postoji li još netko u sustavu tko je iznad vlasnice doma, a da je odgovoran za nesreću, naglasila je kako je prije svega vlasnik takvog doma odgovoran za poštovanje zakonskih propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je izdanorješenje o zatvaranju Doma za starije i nemoćne "Zelena oaza", kao i podnesena kaznena prijava protiv vlasnice doma. Dalje je, ističe Bedeković, na nadležnim institucijama da odrade svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo