bivši županijski odvjetnik /

Vladimir Terešak za RTL: 'Postoji velika mogućnost da će sud odrediti jamčevinu i tada je Todorić na slobodi'

'Postupak izručenja će biti, pretpostavljam, vrlo spor', smatra bivši županijski odvjetnik

7.11.2017.
15:00
VOYO logo

Vladimir Terešak, bivši županijski odvjetnik, komentirao je za RTL uhićenje Ivice Todorića. "Ako Todorić dođe u Hrvatsku koliko je meni poznato ima određen istražni zatvor po točki 2., utjecaj na svjedoke, no s obzirom na Europski uhidbeni nalog koji je izdan vjerujem da će Županijski sud u Zagrebu tu odluku  mijenjati i odrediti mu istražni zatvor i po točki jedan, odnosno opasnost od bijega", rekao je Terešak.

"Ukoliko dođe do RH, bude ovdje izručen onda se vodi u istražni zatvor sukladno tom rješenju i čeka poziv na ispitivanje kod nadležnog državnog odvjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu", tvrdi Terešak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši županijski odvjetnik tvrdi da ukoliko će doći do protivljenja izručenju treba sačekati odluku Suda. "Pretpostavljam nakon što Todorić bude ispitan da postoji velika mogućnost da će sud odrediti jamčevinu i tada je on na slobodi. Postupak izručenja će biti, pretpostavljam, vrlo spor. Imamo sličan primjer kapetana Dragana, Australija koja koristi isto pravo kao i Engleska, je trajalo godinama", kazao je Terešak i rekao kako mnogi bjegunci koriste London zbog njihovog prava, komplicirane procedure uhićenja i same činjenice Brexita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo