VLADIMIR ŠEKS: / 'HDZ mora povući prijedlog za opoziv premijera! A ova kriza može završiti samo na dva načina...'

Image
10.6.2016.
12:58
VOYO logo

"Ova kriza može rezultirati na dva načina, jedan način je to da hrvatska demokracija pretrpi teške udarce i da ide u sunovrat, a druga je da ta kriza rezultira ozdravljenjem pacijenta. Prvo treba doći stvarnog, dubokog dna krize, kada institucije prestanu funkcionirati", rekao je Vladimir Šeks novinarima u Saboru.

Uvjeren je da bi se takvo dno doseglo ako bi premijer bio opozvan, a okupljanje nove većine ne uspije. "Tada nastupa trenutak kada će doći do raspisivanja izbora, koje HDZ i Most žele izbjeći s pravom, jer ne mogu očekivati da će postići dobar izborni rezultat. SDP mudro iz prikrajka šuti i promatra razvoj situacije, njihove akcije rastu. Iz HDZ-a daju uvjeravanja da će doći do preslagivanja", pojašnjava Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje blefiranja HDZ-a

Upitan vjeruje li da će doći do preslagivanja, uzvratio je kako osobno nije politički vjernik, već je racionalist.

Image
HEBRANG OTKRIO KAKO ĆE HDZ DOĆI DO VEĆINE: /

'Nema politike bez trgovine, ucjene su normalna stvar!'

Image
HEBRANG OTKRIO KAKO ĆE HDZ DOĆI DO VEĆINE: /

'Nema politike bez trgovine, ucjene su normalna stvar!'

"Vidjet ćemo da li će se to dogoditi ili se radi o velikom blefu pa će se kasnije reći da su nas drugi iznevjerili. Blefirati se može motiviran s time da se do zadnjeg kraja spasi prvog potpredsjednika vlade i predsjednika HDZ-a, da se izbjegne 18. 'Dan D', kada bi mu se izglasalo nepovjerenje, što bi bio veliki politički udarac za njega i za HDZ. Zagovarao sam da Karamarko podnese ostavku. Na kraju se i on priklonio tome i uz dodatne uvjete da odstupe premijer i Petrov, a kako će se to rasplesti, mislim da ni plenum Vangi ne bi to mogao riješiti", kazao je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'HDZ ne bi dobro prošao na izborima'

Na pitanje može li se naći nova funkcionalna većina bez Mosta, odgovorio je da je sve moguće."U politici i ljubavi je sve moguće. Druga je stvar kako to može funkcionirati. Može šepajući funkcionirati do prvog zaokreta", uvjeren je Šeks.

Da je još uvijek saborski zastupnik, ne bi, kaže, potpisao inicijativu za samoraspuštanje Sabora jer je svjestan da HDZ ne bi dobro prošao na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam član HDZ-a i držim da treba imati ulogu u političkom životu Hrvatske. Doduše uz određene personalne promjene. I da bi na ponovoljenim izborima HDZ pretrpio i da ne bi ostao stranka koja bi mogla formirati vladu. Ne mogu ići protiv sebe i HDZ-a", priznaje Šeks.

Ako ne uspije novo preslagivanje većine i ako dođe do izbora, smatra da bi bilo politički logično da stranku vodi netko drugi umjesto Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo