VLADAJUĆA KOALICIJA SE TRESE ZBOG DALIĆ, KOALICIJSKI PARTNERI ZAZIVAJU DORH: / Plenković poručuje da je sve OK

Image
Foto: N1

Izgleda kako među HDZ-ovim partnerima prevladava mišljenje da je Dalić postala prevelik teret Vladi te da bi se trebala povući.

11.5.2018.
9:40
N1
VOYO logo

HDZ-ovi partneri u vladajućoj koaliciji, čini se, polako okreću leđa potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva MartiniDalić. Nakon što su u javnost procurili mailovi koje je Dalić razmjenjivala s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na lex Agrokoru, Plenkovićevi koalicijski partneri zatražili su sastanak unutar vladajuće koalicije.

"Nakon ovih mailova od jučer i danas sasvim je jasno da je nužan hitan razgovor unutar vladajuće koalicije i sasvim je jasno da vladajuća koalicija ne može i ne treba nositi terete nečega što nisu niti trebaju biti njeni tereti", poručio je jučer za N1 predsjednik SDSS-a MiloradPupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grupu Borg bi trebao istražiti DORH'

Predsjednik HSLS-a DarinkoKosor misli da bi grupa Borg trebala biti predmetom istrage DORH-a, dok je iz HNS-a neslužbeno puštena informacija da bi Dalić trebala otići ako su mailovi autentični.

"To što je dogovarala zakon privatno u restoranima jest upitno moralno. Međutim, sad se vidi da su njezini dečki pripremali zakon, a onda odabrali savjetnike koji su odabrali njih i omogućili im zarade. Ne možemo i mi kao manji preuzeti odgovornost za to i dati joj podršku. Koliko smo se konzultirali, prevladava stav da bi trebala otići. Ali pustimo da još vidimo što će biti na sastanku s Plenkovićem", rekao je neimenovani izvor iz redova HDZ-ovih koalicijskih partnera za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić postala prevelik teret?

Izgleda kako među HDZ-ovim partnerima prevladava mišljenje da je Dalić postala prevelik teret Vladi te da bi se trebala povući. I dok nestrpljivi HDZ-ovi partneri sve glasnije izražavaju svoje nezadovoljstvo, premijer Plenković ponaša se kao da ga se sve ovo ne tiče. Što i ne čudi s obzirom na to da je predsjednik Vlade sve ovo vrijeme branio Dalić.

"Sastat ćemo se s partnerima, sve će biti dobro", rekao je premijer dolazeći na Međunarodnu konferenciju kojom se obilježava pet godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Martina Dalić nije se jutros činila pretjerano uzrujana. "Sastanci su redovni, zašto ne ovu temu još jednom raspraviti?", rekla je Dalić novinarima HRT-a.

Tijekom jutra pojavila se informacija kako će se sastanak vladajuće koalicije održati u 11 sati u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo