OGLASILI SE BANSKI DVORI / Vlada: 'Štromar opovrgnuo da će HNS tražiti opoziv Kuščevića. Ultimatumi ne dolaze u obzir'

Image
Foto: PIXSELL

Iz Vlade kažu da je sastanak parlamentarne većine mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari, a ne putem medija.

29.6.2019.
11:58
PIXSELL
VOYO logo

Iz Vlade su za RTL reagirali na glasine da će HDZ-ov koalicijski partner HNS zatražiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića jer njegove afere vezane uz uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču opterećuju i čine štetu Vladi. 

Iz Vlade su poručili za RTL da su razgovarali s potpredsjednikom Vlade iz HNS-a Predragom Štromarom koji im je opovrgnuo navode da će HNS pokrenuti opoziv ministra Kuščevića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Ultimatumi ne dolaze u obzir", poručili su iz Vlade i dodali kako je sastanak parlamentarne većine mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari, a ne putem medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP sljedećeg tjedna upućuje prijedlog za opoziv Kuščevića 

Podsjetimo, zastupnik SDP-a Peđa Grbin najavio je jučer da će već početkom sljedećeg tjedna u saborsku proceduru uputiti Prijedlog za opoziv ministra uprave Lovre Kuščevića.

"Trenutačno smo u fazi da moramo mijenjati tekst zbog novih saznanja da je ministar muljao s imovinom. Jučer poslijepodne i danas tijekom jutra objavljene su informacije kako su ministar i supruga kupovali nekretnine, kako su te nekretnine kupili za 60 tisuća kuna kao pašnjake, a nakon toga ih prenamijenili, savim slučajno dok je ministar bio načelnik Općine u kojoj se nekretnine nalaze i danas te nekretnine vrijede 2,8 milijuna kuna", izjavio je jučer Grbin novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle", kazao je, "ministar je opisao kako se obogatiti do 44. godine, a na ovom primjeru je pokazao kako 47 puta povećati vrijednost svoje imovine, a za to je potrebno samo jedno – da si načelnik, da mijenjaš prostorne planove i da unaprijed znaš što ćeš s prostorom u svojoj Općini", rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo