Smrtonosna zamka za bicikliste će biti promijenjena!

28.3.2013.
10:15
VOYO logo

"Neki inzistiraju na tome, no pokažimo im palac dolje", kazao je Zoran Milanović i zaključio: "Podjelu na liniji '41/'45 nećemo dopustiti da kampanja za Europski parlament bude kampanja od prije 70 godina".

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac a predstavio je izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci kojom se HNB-u dopušta proširenje međunarodnih ulaganja i u vrijednosnice koje imaju niži rejting od onog najvišeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNB je mogla do sada mogla ulagati samo u vrijednosnice s rejtingom AAA", pojasnio je Lalovac, dodajući da je takvih danas malo, a osim toga događa se i da investitor mora platiti da bi uložio u takve vrijednosnice. Milanović je kazao da se ministar financija Slavko Linić vraća iz SAD-a tijekom dana. Ondje je ovih dana izdao državne obveznice po kamati koja je niža od one u zadnjih nekoliko godina.

"Dug koji je Hrvatska uzela od 1,5 milijardi dolara je dug koji je bitno manje nepovoljan nego kad smo preuzeli vlast. Treba nam gospodarski rast, a ne život na dug", dodao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Definiranje biciklističke staze

Izmjenama i dopunama Zakona o cestama, dorađeni su standardi za biciklističke staze, koje se definiraju kao prometna površina ili dio kolnika namijenjena za promet bicikala, izgrađene odvojeno od kolnika i označene odgovarajućom prometnom signalizacijom.

"Improvizirana biciklistička staza na zelenom valu u Zagrebu će biti promijenjena. To je iluzija i to je opasno po život, to nije biciklistička staza", rekao je Milanović po tom pitanju, zaključujući: "Smrtonosna zamka za bicikliste će biti promijenjena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevi za investicije vrijedne 2,4 milijarde kuna

Usvojen je i prijedlog uredbe o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, kojim je, kako kaže ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, riješena pravna praznina.

"Oni investitori koji su podnosili prijave, a nisu imali obrasce, moći će nadopuniti dokumentaciju i sve će im se priznati što su prije radili", rekao je Vrdoljak, a nadovezao se i ministar obrta Gordan Maras koji se pohvalio s 80 zahtjeva za investicije vrijedne preko 2,4 milijarde kuna koje su pristigle u zadnja tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog EU podigli barijere Rusima i Turcima

Europska unija ima restriktivniji vizni režim od Hrvatske kada su u pitanju građani Rusije i Turske, pa smo zbog ulaska u EU morali uvesti vize za njih, koje smo inače ukidali u vrijeme turističke sezone. Kako bi ublažila posljedice ove odluke, Vlada je omogućila Rusima prijave za vize putem interneta.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić je izrazila želju da unatoč postroženju režima turisti i poslovni ljudi nastave dolaziti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznad ovog ne možemo ići. To je jedan od manje povoljnih aspekata članstva u EU. Ovo je najliberalniji režim koji smo mogli ustanoviti", izjavio je Milanović.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo