SASTANAK U BANSKIM DVORIMA / Vlada odlučila: kreće se u izradu prijedloga akcijskog plana drugačijom metodom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Izradit će se prijedlog Akcijskog plana temeljen na Strategiji, ali uz malo drugačiju metodu', rekla je ministrica Dvijak

4.7.2017.
20:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije završilo je četverosatnu sjednicu u Banskim dvorima. Na sjednici su, uz premijera Andreja Plenkovića, sudjelovale ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednica Povjerenstva Dijana Vican.

"Izradit će se prijedlog Akcijskog plana temeljen na Strategiji, ali uz malo drugačiju metodu. Uzet ćemo sljedeća dva mjeseca, do 9. rujna će pojedini članovi Povjerenstva koji su najbliži onih šest poglavlja po temama voditi usuglašavanje Akcijskog plana temeljem primjedbi i Strategije koju je prihvatio Sabor i on će doći pred Povjerenstvo", rekla je nakon sjednice ministrica Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj nacrt nije usvojen, ali jest metoda i prinicipi kako će se dalje raditi i u sljedeća dva mjeseca vjerujem da ćemo uz primjenu nove metode i suglasje sa Strategijom 8. rujna da će Povjerenstvo dobiti prijedlog na stol koji će biti podloga za daljnji rad”, rekla je Divjak.

Dijana Vican je rekla kako je dogovoren sastanak i završavanje akcijskog plana na temelju svih očitovanja ili nekih drugih primjedbi koje budu vezane uz izvedbu akcijskog plana. "Nismo imali nikakvih problema, razlika u nekim mišljenjima imamo, ali sjedimo, razgovaramo i smatramo ovo jako uspješnim sastankom", rekla je Vican.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo