Vlada i Sabor zadali težak udarac Zagrebparkingu

Zagrebparking je ovih dana ostao bez sigurnog mjesečnog prihoda od 100 tisuća kuna.

4.10.2012.
19:30
VOYO logo

Mjesečni najam od tisuću kuna po parkirališnom mjestu postao je preskup pa Vlada nije produljila najam za 23, a Sabor za 68 parkirališnih mjesta.

"Ugovor o parkiranju u garaži Tuškanac istekao je 30. rujna ove godine, a kako bismo smanjili proračunske troškove, on se neće produljivati. Time Hrvatski sabor više neće koristiti ni jedno parkirališno mjesto u garaži Tuškanac", objasnila je Marina Buntić Juričić, voditeljica Službe za medije u Saboru, ističući kako su na taj način uštedjeli mjesečno 74 tisuće kuna. I Vlada je učinila isto kako bi uštedjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez iznenađenja

A njihovom uštedom Zagrebparking je u godini u kojoj jedva drži korak s pozitivnim poslovanjem ostao je bez sigurnog mjesečnog prihoda.

"Očekivali smo takav potez Vlade i Sabora, sukladno javno izrečenim mjerama štednje u proračunu, tako da nas odluka o neproduljivanju ugovora za najam parkirališnih mjesta u garaži Tuškanac nije iznenadio", objasnio je za Večernji list voditelj Zagrebparkingove podružnice Robert Mišeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su poručili iz Vlade, smanjenje plaćenih parkirališnih mjesta nadomjestit će se maksimalnim iskorištavanjem vlastitih kapaciteta za smještaj službenih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo