sjednica vlade /

Vlada donijela odluku o povećanju minimalne plaće: Plenković prvo odlučio raščistiti izjavu vezanu za presudu šestorci, evo što je poručio

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Minimalac po drugi put dižemo za 5 posto. Sad će neto biti 2752kn. To je gotovo 43 posto prosječne plaće', kazao je Pavić

7.12.2017.
11:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj sjedinici Vlade premijer Andrej Plenović komentirao je kritike vezane uz komentar za hašku presudu. 

“Kada je riječ o presudi šestorci, još jednom sa jasno izrazio sućut i žaljenje žrtvama svih zločina u BiH svih nacionalnosti. Nije mi jasno zbog čega su postojale dileme oko naših izjava o presudi šestorci. Nikada nije bilo upitno poštujemo li presude Haškog suda, ali imamo pravo biti nezadovoljni njihovim pojedinim dijelovima. Imamo pravo dati svoje ocjene i stavove”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga krenulo se s jednom od glavnih točaka današnje sjednice Vlade prijedlogu uredbe o visini minimalne plaće.

“Svjesni smo da je minimalna plaća i dalje niska i naš cilj je povećati udio minimalne plaće u prosječnoj na 50 posto”, rekao je na Vladi ministar rada Marko Pavić, dodavši kako je ovaj paket rezultat socijalnog dijaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Minimalac po drugi put dižemo za 5 posto. Sad će neto biti 2752kn. To je gotovo 43 posto prosječne plaće. Po tome smo pri sredini EU ljestvice bolja od nas je Slovenija, a Njemačka lošija”, kazao je. 

Podsjetio je kako rad nedjeljom i blagdanima te noćni rad nisu uključuni u minimalac već se takav rad mora posebno naplatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo