VITEZ KRAJNJE DESNICE U HRVATSKOJ OBJAVIO DA SE SELI NA ALTERNATIVNU MREŽU: / 'Nešto slično Facebooku, bez 'faktografa' i Sorosevih plaćenih komesara'

Image

Vice John Batarelo seli na Gab: 'Imamo konačno konzervativnu, domoljubnu i SLOBODNU platformu. Vrlo je slično Facebooku samo bez cenzure'

18.1.2021.
8:42
VOYO logo

Radikalni desničar i osnivač Vigilarea Vice John Batarelo objavio je na Facebooku da seli s Facebooka na alternativnu društvenu mrežu Gab koja je poznata po svojoj krajnje desnoj korisničkoj bazi.

"Moja migracija do GAB-a je počela. Imamo konačno konzervativnu, domoljubnu i SLOBODNU platformu. Vrlo je slično Facebooku samo bez cenzure različitih 'faktografa' i njihovih Soros plaćenih komesara. Ne želim igrati po njihovim ljevičarskim i totalitarnim pravilima. Pozivam ekipu da se tamo prebace gdje slobodno možemo komunicirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* mala napomena - pritisak je ogroman jer jako puno Amerikanaca prelazi (kažu stotine tisuća na dan) pa morate biti malo strpljivi. Budite ustrajni, isplatiti se! Vidimo se!", poručio je Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BATARELO BIJESAN ZBOG PERFORMANSA MARIJA VALENTIĆA U CRKVI NA JARUNU: /

'Ovo neće proći bez posljedica, bit ćete u velikim problemima'

Image
BATARELO BIJESAN ZBOG PERFORMANSA MARIJA VALENTIĆA U CRKVI NA JARUNU: /

'Ovo neće proći bez posljedica, bit ćete u velikim problemima'

Utočište ekstremista

Gab su osnovali izvršni direktor Andrew Torba i glavni tehnološki direktor Ekrem Büyükkaya, koji su prethodno zajedno radili u tvrtki za tehnologiju reklamiranja Automate Ads. Torba je počeo raditi na web stranici u svibnju 2016. godine, a 15. kolovoza 2016. godine pokrenuo je Gab u privatnoj beta verziji, opisujući ga kao alternativu sa "slobodom govora" društvenim mrežama Twitter i Facebook. Gab je javno pokrenut u svibnju 2017 kao platforma za mikroblogiranje te je opisan kao sličan Twitteru.

Gab je opisivan i kao utočište ekstremista, uključujući neonaciste, bijele supremaciste, bijele nacionaliste i alt-desnicu, a privukao je korisnike i grupe kojima su zabranjeni drugi društveni mediji te korisnike koji traže alternative glavnim platformama društvenih medija, stoji na engleskoj verziji Wikipediji koja navodi izvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gab tvrdi da promiče slobodu govora i slobodu pojedinca, premda su ove izjave kritizirane kao štit za njegov alternativno desni i ekstremistički ekosustav. Antisemitizam je istaknut među sadržajem web stranice, a sama tvrtka uključila se u antisemitske komentare na Twitteru. Istraživači su pisali da je Gab bio "više puta povezan s radikalizacijom koja dovodi do nasilnih događaja u stvarnom svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo