HOD ZA DJECU /

Više od tisuću kilometara je iza njih i nastavljaju dalje: Prikupljaju novac za terapije djeci s poteškoćama u razvoju

Svoj će planinarski pothvat o od 1 100 kilometara ovaj dvojac završiti kroz tri dana na samom repu države

4.5.2021.
21:00
VOYO logo

Iza njih je 45 dana hoda i 1 030 kilometara. Njihov je cilj od vrha Istre do Prevlake stići u 50 dana i tako pomoći bračkoj djeci s poteškoćama u razvoju. Da bi sedamdesetoro djece i dalje mogli ići na terapije besplatno, dva bračka planinara svojim koracima već su ostvarili cilj.

Brački zaljubljenici u planinarenje sa Srđa nastavljaju do svog cilja. Ispred njih još su 72 kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prvi cilj je bio skupiti novac za Udrugu Brački pupoljci 110.000 kuna, zadnja informacija prije četiri dana je taj iznos pređen 114.000 kuna je skupljeno“, kazao je planinar Ranko Dragičević.

„Samim tim što je ovo humanitarna akcija srce nam je bilo 200 puta veće nego inače“, izjavio je planinar Daniel Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ga sami nazivaju, hod za djecu, uvijek im je davao snagu za naprijed.

„Risnjak, hladnoća, snijeg do koljena, uspon ne znam koliko posto, težina vrijeme za stajanje, a mi ono pičimo pičimo idemo dalje, zvoni mobitel, samim čudom sam se javija. Zove agencija, nepoznat glas, nepoznat broj mi bi uplatili 10.000 kuna za vašu udrugu, ne zna jednostavno da snage i istrčali smo do gore“, ispričao je Ranko Dragičević.

Vidjeli su hrvatske ljepote, ali otkrili i onu najveću – veliko srce.

„Mi smo smatrali da ćemo vidit ljepote prirode, da će nas to dirniti to smo vidjeli, ali nas su u biti dirnuli ljudi. Cijela ova staza su ljudi“, smatra Ranko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U 50 dana /

Dvojica planinara prijeći će čak 1100 kilometara pješice, sve zbog plemenitog razloga: 'Ako trebamo šepati, ići ćemo do kraja'

Image
U 50 dana /

Dvojica planinara prijeći će čak 1100 kilometara pješice, sve zbog plemenitog razloga: 'Ako trebamo šepati, ići ćemo do kraja'

„I svi su nam uskočili u pomoć i sva ta ljubav koja je bila usmjerena prema nama mi je širimo dalje tako da se taj pozitivni val širi sve više i više“, rekao je planinar Daniel.

Kako bi djeca i dalje na otoku mogla besplatno odlaziti na terapije potreban je novac.  Prikupljeni iznos biti će dovoljan za pokrivanje trećine godišnjih terapija 70-ak štićenika udruge Brački pupoljci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj će planinarski pothvat o od 1 100 kilometara ovaj dvojac završiti kroz tri dana na samom repu države, a kada napune baterije krenut će u nove akcije.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo