VILIM RIBIĆ OTKRIO KAD ĆE REĆI KOLIKO ZARAĐUJU: / 'Kad mediji objave kolike su plaće glavnih urednika, objavit ćemo i mi. U lipu!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Objavit ćemo u lipu našu plaću onda kad mediji objave kolike su plaće glavnih urednika medija'

29.10.2019.
12:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas je, uoči drugog dana štrajka na fakultetima, Sindikat znanosti i visokog obrazovanja održao konferenciju za novinare na kojoj je Vilim Ribić izjavio da će objaviti plaće onda kad mediji objave kolike su plaće glavnih urednika medija, piše Dnevnik.hr.

Naime, Ribić je govorio o tome kako je nelogično uspoređivati prosječne plaće u privredi s prosječnom plaćom učitelja. "Mi vršimo pritisak na cijenu rada, a o broju zaposlenih odlučuje organizator posla. Ako netko analizira taj broj, onda bi trebalo analizirati politiku Vlade u tom segmentu", smatra Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO IMA NAJVEĆU PLAĆU U DRŽAVNOJ SLUŽBI? /

Plenković je tek na 1241. mjestu, Marić još podosta niže, ali zato je Kolinda daleko ispred

Image
TKO IMA NAJVEĆU PLAĆU U DRŽAVNOJ SLUŽBI? /

Plenković je tek na 1241. mjestu, Marić još podosta niže, ali zato je Kolinda daleko ispred

'Poduzetnička klasa vlada'

"Ljudi dragi, pa oni najbolji će zbog plaće otići iz ovog sektora! Objavit ćemo u lipu našu plaću onda kad mediji objave kolike su plaće glavnih urednika medija", rekao je Ribić. "Poduzetnička klasa vlada i medijima i politikom! Vi o tome znate bolje od mene. O tome više neću govoriti", dodao je Ribić.

Rekao je i da je 22 godine radio bez pisanog ugovora o radu: "a vi pišete da ja nešto skrivam!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav u ozbiljnom problemu

Igor Radeka rekao je kako očekuju da će štrajk biti jednako uspješan kao onaj prošlotjedni te da su spremni svi dokumenti. Poručio je i da je "cijeli sustav u ozbiljnom problemu".

Vezano za prijepore oko visine plaća u prosvjeti sindikalci su poručili da su sve informacije o bruto plaći javno dostupne kao i da "ista bruto plaća 'proizvodi' različiti iznos neto plaće". Kažu da iznos neto plaće pojedinog učitelja zna Ministarstvo te naveli da sumnjaju u iznos plaće koji se spominjao po medijima, 7200 kuna, budući da je u to uključen i prijevoz, koji nije plaća, nego naknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli su i da po glavi zaposlenika za plaće zaposlenih u javnom sektoru manje od Hrvatske izdvajaju samo četiri zemlje EU-a. Sve tranzicijske zemlje u povoljnijem su položaju, kazali su sindikalci, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo