što nam donose subota i nedjelja /

Vikend prognoza Željke Pogačić: za karneval sunčane naočale ili kišobran?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bez obzira u koju kategoriju spadate, jedno je sigurno – najbolje će proći zvončari ogrnuti toplom ovčjom kožom!

10.2.2018.
10:40
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dovršavaju se kostimi za karnevalsku povorku, rade zadnje preinake, a neki od vas još i smisljaju svoju maskirano izdanje. Bez obzira u koju kategoriju spadate, jedno je sigurno – najbolje će proći zvončari ogrnuti toplom ovčjom kožom! Na kopnu će subota biti maglovita i hladna. Nebo će prekrivati tamni i slojeviti oblaci, a hladan sjeverni i sjeveroistočni vjetar činit će bar 3, 4 stupnjeva hladniji osjećaj od prognoziranih vrijednosti. Mjestimice će biti slabih oborina, ponegdje kiše, ponegdje snijega.

U gorskim je krajevima čak moguć novi, tanji sloj snježnog pokrivača. U nedjelju će biti više sunca, malo viših temperatura i slabijeg vjetra tako da će sve u svemu biti znatno ugodnije. Moguće su samo vrlo slabe, povremene oborine, i to u Gorskom kotaru, Lici te Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Kopno

Na Jadranu druga priča, i subota i nedjelja će biti pretežno sunčane, iako ne i tople. Naime, temperatura će biti nešto niža nego posljednjih dana, a osjet hladnoće dodatno će pojačavati bura. Puhat će duž cijele obale, a u drugom dijelu subote i jačati.

Orkanski udari će podno Velebita otežavati prometovanje, a ponegdje vjerojatno i zatvoriti prometnice, lokalno mogu dosezati 140 kilometara na sat zbog čega su na snazi i upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda, budite oprezni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Jadran

Slabljenje bure očekujemo tek krajem nedjelje. Za više informacija, pratite našu prognozu RTL Vrijeme, danasi i sutra u 18:28 i 19:05. S vama će biti Nikola Vikić-Topić, a za sve dodatne upite o vremenu dostupni smo i putem naše Facebook stranice RTL Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo