neobično vrijeme /

Vikend prognoza Nikole Vikić-Topića: provjerite kakvo nas vrijeme očekuje za ove blagdane

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prema dostupnim prognostičkim materijalima, već se nekoliko dana nazire pogoršanje s kišom sredinom idućeg tjedna

22.12.2017.
16:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Mnogi od nas nadali su se bijelom Božiću sa snježnim pokrivačem no on je još jednu godinu, u Zagrebu desetu zaredom, izostao. Sasvim suprotno tome, vrijeme tijekom blagdana bit će sunčano i iznadprosječno toplo, pa će na svoje doći ljubitelji proljetnog vremena.

UNUTRAŠNJOST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će u subotu biti djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Nešto više oblaka bit će u Slavoniji, pa je tamo moguće vrlo malo kratkotrajne kiše. Jutro će biti manje hladno nego danas, a poslijepodne malo svježije. U nedjelju, na Badnjak, sunčano, u mnogim krajevima čak i pretežno vedro. Bit će i malo toplije nego danas i sutra, jutarnja temperatura oko 0 °C, dnevna oko 10 °C.  Na Božić također sunčano, samo ujutro hladno, lokalno uz maglu, danju ugodno. Vjetra tijekom vikenda gotovo i da neće biti, tek povremeno vrlo slabog, zapadnih i južnih smjerova.

JADRAN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će subota biti pretežno sunčana, samo uz visoke, tanke i prozirne oblake. Jutarnja temperatura između 5 i 8 °C, dnevna oko 12 °C. Na sjevernom će dijelu puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a u Dalmaciji i dalje umjerena do jaka tramontana pa će se činiti hladno.  Na Badnjak će, duž cijele obale, biti većinom vedro i vrlo ugodno. Ujutro oko 5 °C, danju do 14, 15 °C. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar. Na Božić pretežno sunčano, tek će se na poslijepodne na sjevernom dijelu naoblačiti, pa navečer može pasti vrlo malo kiše.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima, već se nekoliko dana nazire pogoršanje s kišom sredinom idućeg tjedna. Zato dobro iskoristite ove sunčane i iznadprosječno tople blagdanske dane! Više detalja o promjeni koja nam stiže, doznajte u našim emisijama RTL Vrijeme, svaki dan u 18:28 i 19:50, te na našoj FB stranici, RTL Vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo