Treći program Hrv. radija uzor mi je javnog medija

U Novinarskom je domu u četvrtak navečer održana prva međunarodna konferencija Hrvatskog vijeća za medije, koje je osnovano prošle godine.

22.3.2012.
20:34
VOYO logo

Na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Izazovi samoregulacije medija" uz Josipovića su gostovali Reinhard Wessel, direktor Zaklade Konrad Adenauer, Doris Pack, zastupnica u Europskom parlamentu i šefica Odbora za kulturu i obrazovanje, Manfred Protze, predsjednik Njemačkog vijeća za medije, John Horgan, predsjednik Međunarodnog udruženja vijeća za medije te brojni drugi uzvanici.

Zaključeno je da su etičnost, odgovornost i vjerodostojnost ključni temelji vijeća, čiji je glavni zadatak praćenje rada novinara, obrana od bilo koje vrste cenzure, ali i zaštita čitatelja, gledatelja i slušatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkoj vijeće 'prepoznatljiv organ'

Manfred Protze je naveo kako je takvo vijeće koje djeluje u Njemačkoj već postalo prepoznatljiv organ, te da novinarske kuće sve više zaziru od bilo kakve pogreške kako bi izbjegli demantije.

"Vlasnici su shvatili da je javna sramote nedopustiva i da umanjuje uspješnost poslovanja. Nitko si to ne može dopustiti, zato je rad Vijeća time uspješan, a profesija očuvana", kazao je Protze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović: Neovisnost ugrožava potreba za zaradom

Predsjednik Josipović je kazao da je osnivanje vijeća važan korak za novinarsku profesiju, te da medijska scena jest i mora ostati neovisna. Kazao je i da politika nije jedina koja ugrožava neovisnost medija, već na nju utječe i potreba za zaradom.

"Treći program Hrvatskog radija uzor mi je javnog medija", otkrio je predsjednik Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo