zaobilaznica tek 2020. /

Vijeće roditelja 'postrojilo' čak 15 pripadnika raznih institucija: Novi prosvjed u nedjelju!

Roditelji žele svima nadležnima ukazati na izrazito opasnu državnu cestu D1 koja prolazi njihovim mjestom

17.10.2018.
19:27
VOYO logo

Dan nakon sprovoda 10-godišnjeg dječaka koji je u petak biciklom izletio na cestu pa ga je pregazio kamion vijeće roditelja njegove osnovne škole sazvalo je sastanak. Žele svima nadležnima ukazati na izrazito opasnu državnu cestu D1 koja prolazi njihovim mjestom i svakodnevno ugrožava građane.

Kako javlja naš reporter Ilija Radić o tome hoće li zahtjevi roditelja biti ispunjeni, to će se još vidjeti kad sastanak bude gotov, ali treba reći da je preko 27 pripadnika vijeća roditelja OŠ Turanj postrojilo u školske klupe čak 15 pripadnika raznih institucija, od ministarstava, nadležnih služba, lokalne vlasti, županijske vlasti i svima njima će predočiti, osim svojih zahtjeva, kronologiju događaja od 2006. do danas koje su se u tom području događale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 2006. godine je održan prvi prosvjed za gradnju zaobilaznice. Dokaz da su roditelji probudili interes institucija jest činjenica da je ministar Oleg Butković još jučer bio u Karlovcu, pričao je i s gradonačelnikom i županom te je kazao kako bi se što brže moglo uskladiti stanje, odnosno projekti Hrvatskih voda, za vodozaštitno područje Karlovca i projekt obilaznice. Rekao je da će zaobilaznica biti izgrađena 2020. godine, no roditelje to ne zadovoljava pa možemo očekivati kako će u nedjelju biti još jedan prosvjed na D1 cesti.

U srijedu oko 20 sati, završio je sastanak. Kako doznajemo, državni tajnik je rekao da će se do kraja 2019. znati izvođač zaobilaznice, a tek onda dvije godine realizacije - što je suprotno onome što je ministar Butković rekao da će biti gotova 2020. godine. Do 15.11. bit ce elaborat o sigurnosti postojeće ceste. Dakle, ništa konkretno. Roditelji nastavljaju prosvjed u nedjelju, gradonačelnik im se pridružuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo