Teške riječi /

Vidno uzrujan, Plenković 'nagazio' Milanovića i Bernardića: 'To je taj 'divan' kućni odgoj'

Image
Foto: Dusko Jaramaz, Jurica Galoic/PIXSELL

'Milanović je iznio gomilu laži', rekao je premijer

8.5.2020.
13:16
Dusko Jaramaz, Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Na konferenciji na kojoj je rekao da prihvaća ostavku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, premijer Andrej Plenković komentirao je ranije izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji je između ostalog rekao kako je Plenković određenim kanalima blatio njegovog pokojnog oca.

"Kratko sam pročitao što je sve izgovorio. Moj dojam je isti kao zadnjih pet godina. On nastavlja iznositi laži i neistine. Prvo, njegovog oca sam jednom sreo, on se meni došao javiti, to je bilo prije desetak godina. Nikada, ni u jednom razgovoru nisam spominjao njegovog oca. A on je usred kampanje imao spominjati moju majku, u toj kampanji je poražen od mene", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je što osobno, a što kroz trbuhozborce iz redova medija, iznio gomilu laži. On je taj sastanak s braniteljima sam sazvao, ja za to nisam znao, on govori posprdno o mojoj majci. To je razlika u karakteru, pristojnosti, kućnom odgoju, to je razlika u samom tkivu u nama kao ljudima i političarima. To je on, ovo sam ja. Vidim da je on ponovo otvorio temu Jasenovca i Okučana. Idemo biti skroz precizni, on je bio u Račanovoj vladi pomoćnik ministra vanjskih poslova. U toj istoj vladi njegov kolega u ministarstvu pravosuđa daje suglasnost na registraciju jedne udruge HOS-a u Zagrebu u čijem grbu stoji sporni pozdrav. Dakle, SDP-ova vlada, njihov ministar, u toj vladi kao pomoćnik bio je i Milanović. To nema veze s HDZ-om. Nakon toga postaje premijer s komotnom većinom, mogao je promijeniti i zabraniti što hoće. Jeste vidjeli da je tu temu dizao, problematizirao?", rekao je Plenković.

"On ničim izazvan u Jasenovcu kaže da ploču s imenima poginulih branitelja treba negdje baciti. Ti su ljudi izgubili život u Domovinskom ratu. Ja nikada ne bih mogao izgovoriti rečenicu u kojoj kažem da ćemo baciti ploču na kojoj su imena hrvatskih branitelja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od njega i svih bivših vlada, ja imam osjećaj za tu ogromnu situaciju teškog povijesnog naslijeđa koje postoje u svim našim obiteljima. To su traume koje traju generacijama", kaže Plenković o povjerenstvu za suočavanje s prošlošću koje je Milanović jutros nazvao 'svetim'.

Za Davora Bernardića je pak ironično rekao da "ljevicu vodi vrhunski političar s divnim kućnim odgojem, kao i njegov prethodnik".

"Nama je drago ta ljevica ima takvog vođu, ako treba, zalijevat ćemo takve talente". rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike