NAPOKON DOSTUPAN / Vidjeli smo Perešinov Mig 21! Izgleda odlično i očuvano, a evo gdje će biti izložen za javnost

'Samo zbog Rudija i sličnih djela naših kolega, koji su utjecali je na naše živote i budućnost, mnogi od nas odlučili su se na ovaj poziv'

7.5.2019.
19:10
VOYO logo
Image

Perešinov MiG vraćen u Hrvatsku! Pogledajte kako danas izgleda legendarni avion

Image

Perešinov MiG vraćen u Hrvatsku! Pogledajte kako danas izgleda legendarni avion

Ono o čemu se proteklih godina govorilo, napokon se i ostvarilo - u Hrvatsku je nakon 28 godina vraćen MIG 21 kojim je pilot Rudolf Perešin prebjegao iz JNA.

U vrijeme kada se obilježava 24. obljetnica Perešinove smrti, a ususret tradicionalnim "Susretima za Rudija" koji se održavaju u Gornjoj Stubici, za obitelj tog heroja Domovinskog rata bolja vijest nije mogla stići. Imali smo ga prilike vidjeti uživo na Plesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani će ga moći vidjeti od nedjelje 12. svibnja pa sve do kraja svibnja ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a jedan od najzaslužnijih za to svakako je brigadir Michael Križanec.

"Proces vraćanja miga je bio vrlo brz. Pripremili smo se, pokupili sve što smo trebali i krenuli 2. svibnja, a 4. svibnja bili gotovi, ali smo zbog nedjelje ispred nas morali još pričekati", kazao je Križanec pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno je po avion išlo osam zrakoplovnih tehničara, tri časnika, šest vozača i zapovjedništvo za potporu. Dečki su prvo avion 110 rastavili, pripremili za transport i potom dopremili avion 112. I onda oba spojili u jedan."

Austrijanci su odlično očuvali zrakoplov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još se ne može reći kad će biti ispred Ministarstva i ne očekujemo nikakve probleme, ipak je to borbeni avion", kazao je Križanec i prisjetio se suborca Perešina:

"Samo zbog Rudija i sličnih djela naših kolega, koji su utjecali je na naše živote i budućnost, mnogi od nas odlučili su se na ovaj poziv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zrakoplov, izloženi će biti i osobni predmeti Rudofla Perešina. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo