VIDEO: / Stanković laže i obmanjuje javnost

16.1.2011.
18:20
VOYO logo

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oglasilo je se priopćenjem, u kojem navode da je tijekom razgovora Aleksandar Stanković potpuno neutemeljeno povezao korupciju i kriminal u Hrvatskoj s brojem branitelja, i pritom za to izravno optužio premijerku Jadranku Kosor, a čime je, tvrde, pokazao popuno nepoznavanje problematike o kojoj je govorio.

"Ogorčeni smo što, unatoč višestrukom navođenju činjenica o Registru, oni koji bi trebali informirati javnost pokazuju potpunu neinformiranost ili, pak, namjerno obmanjuju javnost, što je krajnje neprofesionalno i nekorektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tko zna koji put prisiljeni smo pojašnjavati da je Jedinstveni registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata nastao objedinjavanjem podataka dobivenih iz Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te da je upravo premijerka Kosor zaslužna što je gotovo deset godina nakon završetka rata Registar napokon sastavljen. Također, ponovno ističemo kako ni kao ministrica branitelja niti kao predsjednica Vlade nije mogla niti može na bilo koji način utjecati na podatke u Registru, te je stoga tvrdnja Stankovića kako je premijerka Kosor mnogima omogućila bespravno stjecanje statusa hrvatskog branitelja potpuno neistinita, krajnje neumjesna i zlonamjerna", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, kažu da je nepravedno prema braniteljima dovoditi ih u kontekst nepotrebnog tereta hrvatskom društvu, a što je, kako su shvatili u Ministarstvu branitelja, tijekom emisije činio Stanković kada je govorio o korisnicima braniteljskih mirovina.

"Stoga još jednom podsjećamo kako ogromna većina hrvatskih branitelja ne ostvaruje nikakva posebna prava. Prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ta prava ostvaruju obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te hrvatski ratni vojni invalidi, koji čine tek nešto više od 10 posto ukupne braniteljske populacije. Stoga se s pravom pitamo, zalaže li se Stanković za ukidanje tih prava onima koji su u Domovinskom ratu postali invalidi ili su ostali bez svojih najmilijih?", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se u emisiji govorilo o tome da su hrvatski branitelji teret ovom društvu, već da je brojka od 500 tisuća branitelja prenapuhana i nerealna, te da je to problem kojim bi se trebala pozabaviti ova vlast", kratko je za Danas.hr Stanković komentirao teške optužbe upućene iz Ministarstva branitelja.

Vezani članci:

arti-201101140046006 arti-201101140765006 arti-201101140541006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo